Menü Bezárás

2019 február 2

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

Ne feküdjünk le
Amerikának!

A rendszerváltás óta hivatalból szeretjük Amerikát. A liberálisok egyenesen szerelmesek bele, mondván, hogy ember még nem teremtett tökéletesebbet az amerikai demokráciánál.

A konzervatívok nincsenek ennyire elragadtatva Amerikától. Az amerikai világkép finoman szólva nincs összhangban azzal, amit a konzervatívok vallásról, nemzetről, családról gondolnak. De Amerika az Amerika, és Orbán tudja, hogy meg kell adni a császárnak, ami a császáré.

A Fideszt és Orbán Viktort soha egy percre sem kedvelték Amerikában, de tudomásul vették, hogy csak ők képesek békés eszközökkel megvédeni a kapitalizmust. De percenként éreztették a magyar vezetéssel, hogy hálásnak kell lennünk a rendszerváltásért. Be kell szállnunk az amerikaiak eszeveszett háborús kalandjaiba. És főleg másolnunk kell az amerikai demokráciamodellt, amelynél jobbat még ember nem talált ki. Szavaikat alátámasztandó az amerikai külügy időről időre egyest adott Orbánnak demokráciából. Felkaroltak néhány tüntetést is, hogy jelezzék: ha kell, találnak ők más miniszterelnököt is.

| | | Next → |