Menü Bezárás

2019 február 9

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

Orbánt ütik, de a pofonok neked is szólnak

A múlt szerdán európai napom volt. Délután az interneten figyeltem, hogy feszítik keresztre Magyarországot az Európai Parlamentben. Igen, Magyarországot és nem csupán az Orbán-kormányt. Eltérően ugyanis a magyar liberális képviselőktől, én úgy gondolom, hogy az EP-ben, Brüsszelben nem lehet szétválasztani Magyarországot és a magyar kormányt. Budapesten lehet, sőt kell is. Brüsszelben és sehol másutt a világban meg nem lehet.

Ellenzékinek lenni, a kormányt bírálni itthon kell. A csatákat itthon kell megvívni. Bemártani, bemószerolni az ország vezetését külföldiek előtt, az ellenzék gyengeségének a jele. Ha van elképzelésed a jövőről, vannak tisztességes, szavahihető embereid, akkor nem kell külföldi segítségért rohanni. Ha mindez hiányzik, akkor futás Brüsszelbe! Politikai támogatásért, pénzért, s ki tudja, egyszer talán katonákért is. Végül is a NATO is ott van.

Este a Hír TV-be hívtak. Ha én lennék az EP-ben, nem viselkednék így – mondtam. Nem játszanék alá azoknak a gazdasági és politikai erőknek, amelyek egyáltalán nem a magyar demokráciáért aggódnak, hanem egy olyan EU-modellt akarnak a népekre erőltetni, amelyben néhány nagy ország tőkés körei uralkodnak és felszámolnak mindent, ami az uralmuk útjában áll.

| | | Next → |