Menü Bezárás

2019 január 5

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

Elég a népbutításból!

Decemberben kaptunk egy kis leckét a népbutítás legújabb módszereiből. A parlament elé került egy javaslat, hogy a munkaadók az eddigi 200 óra helyett 400 órát dolgoztathassák túlmunkában a dolgozókat.

Nem a kormány terjesztette be. Nem, persze, hogy nem! Ők ennél sokkal ravaszabbak. Fideszes képviselők terjesztették be egyéni javaslatként. Ha balhé lenne, rájuk lehet kenni. A fideszes többség rögtön éljenezte. A baj ott kezdődött, hogy a média emberei megkérdezték a csacsika képviselőket: miért ez a nagy sietség? Eddig is megvoltunk valahogy, most már bírjuk ki az újévig! De nem, törvény kell, punktum! Na de miért? Nos, csacsika képviselők tudása itt megállt.

Nem volt más hátra, mint előre. Megszólalt miniszterelnök urunk. Kedves aranyos nép vagytok, ti, csak butácskák. Szó sincs itt pénzéhes kapitalisták ármánykodásáról. Ármánykodni a kommunisták, meg a posztkommunisták szoktak. A kormány ajándékot szeretne tenni a dolgozók karácsonyfája alá. Ezentúl, ha jobban akartok élni, akkor dolgozhattok többet! Senki sem fog kényszeríteni benneteket, báránykáim, minden szigorúan önkéntes!

| | | Next → |