Menü Bezárás

2019 március 2

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

A béke tőled is függ!

Lehet magasabb a minimálbér, emelkedhetnek a nyugdíjak, adhatnak gyermekvállalási támogatást, csokot, gyedet és még ki tudja mit, de mit sem ér az egész, ha jön a háború. A gyereket nem csak megszülni kell tudni, de felnevelni is. Békében, biztonságban.

A háborúkat sohasem mi, egyszerű emberek robbantjuk ki. Mi eszközök és áldozatok vagyunk azok kezében, akik hatalmuk megőrzésére és gyarapítására egy adott pillanatban nem látnak más eszközt, mint a háborút.

A háborútól minden ember tart, legalábbis a normálisok. Azzal nyugtatgatjuk magunkat, hogy hetven éve nem volt háború Európában, miért pont most lenne. Hajlamosak vagyunk becsukni a szemünket, és nem látni, hogy 1999-ben Jugoszlávia ellen a NATO valóságos háborút folytatott. Hidakat, gyárakat romboltak, embereket öltek. De nem akartuk észrevenni, pedig a bombák Palicsra is hullottak, alig három kilométerre Magyar-
országtól.

| | | Next → |