Menü Bezárás

A dolgozókért a dolgozókkal!

Athén: NEM a népellenes költségvetésre! A baloldali PAME szakszervezet felhívására többezren tüntettek Athénban a kormány költségvetési tervezete ellen.
Törökország: Nâzım Hikmet Hetet rendeznek a kommunista fiatalok A Török Kommunista Ifjúság minden év január 13-19 között Nâzım Hikmet Hetet rendez a török egyetemeken és főiskolákon. Könyvbemutatón, diákelőadásokon népszerűsítik a nagy török proletárköltő, Nâzım Hikmet (1902-1963) életművét.
Luxemburg: NEM a támadó fegyverek fejlesztésére! A Luxemburgi Kommunista Párt tiltakozik az ellen, hogy Luxemburg részt vesz a NATO támadó fegyvereinek, köztük az AWACS-gépek fejlesztésében. – jelentette ki Ali Ruckert, a párt évnyitó fogadásán.
Portugália: ötezer találkozó munkásokkal 850 eurós minimálbért, 35 órás munkahetet követel a Portugál Kommunista Párt. A párt vezetői az év folyamán 5 ezer találkozót terveznek munkásokkal.
Szlovákia: jobban éltek ma, mint a szocializmusban? Gustáv Husák, a szocialista Csehszlovákia egykori vezetője szól az emberekhez a Szlovák Kommunista Párt új propagandaanyagaiban: Jobb az életetek 30 évvel a rendszerváltás után? Nem? Akkor változtassatok!

Vélemény, hozzászólás?