Menü Bezárás

Uszoda nélkül a vizek városa

Szolnoki tudósítónk írását közöljük. Bárhova is nézünk a mainstream médiában, mindenütt szinte ugyanazon hírek vannak. Az unalomig ismételgetnek témákat, amelyeknek semmi közük az emberek mindennapi életéhez.
A közelmúltban arra kértük párttagjainkat, olvasóinkat, hogy járjanak nyitott szemmel. Ha olyan problémát látnak, ami foglalkoztatja az embereket, írják meg! Sokan használnak okostelefont, bátran készítsenek fényképet és azt is küldjék el! A Szabadság szívesen ad helyet az Önök tudósításának. Legyen Ön is A Szabadság tudósítója!

Nem is oly rég még úgy kívánták népszerűsíteni Szolnokot, mint a „vizek városa”. Ez már csak a Tisza-Zagyva miatt lehet igaz, egyébként nagyon nem. A 73 ezer lakosú megyeszékhelyen egyetlen úszómedencés strand sem üzemel szeptember óta. Egy sem!
A Tiszaligeti strand tavaly augusztus 20-án felújítás miatt bezárt. A felújítás a tervek szerint húsz hónap. De, ki tudja, mennyi lesz valójában.
Úgy volt, hogy tavaly októberben a MÁV strandot átadják, de nem történt meg. A Damjanich uszodát vagy 10 éve ledózerolták. Így egyetlen egy „fürdő” van Szolnokon, a Tisza Szálló, ahol két meleg vizes medence van, semmi több. A Tisza Szálló, ahol nemhogy kőműves, még festő sem járt mióta élek, rendkívül lepusztult állapotban van. 

A Damjanich Uszoda, ami ma már csak emlék

Így tehát a szolnokiak jobb híján, ha fürdőt-úszómedencét keresnek, autóba kell szálljanak és Martfű vagy Tiszakécske van „közel”. Napi téma a helyiek körében, sokan csak nevetnek, hogy „ilyen nincs”.
A város mindhárom nagy strandja, fürdője a szocializmusnak köszönhető volt: a ledózerolt, megszűnt. Damjanich is, a Tiszaligeti is, a MÁV strand is.

Tiszaligeti strand – ilyen lesz, remélhetőleg!
A szolnoki MÁV uszoda átadásra vár

Mindemellett a megszűnt hatalmas cukorgyárnak is volt strandja a dolgozók részére még a Kádár-rendszerben, valamint a Vegyiművek dolgozóinak is. Ma ezek már csak emlékek.

Kalmár Dávid

Vélemény, hozzászólás?