Menü Bezárás

Akciónap a háború ellen

A Munkáspárt az elmúlt héten 17 helyszínen tartott akciónapot a háború, a NATO ellen. Párbeszédre hívtunk mindenkit, akinek drága hazánk sorsa, akinek fontos az ország békéje és biztonsága. Ne legyenek szent tehenek! Legyen szabad beszélni bármiről, aminek köze van biztonságunkhoz! Ne legyen szent tehén a NATO! Beszéljünk őszintén Oroszországról, Kínáról! – hirdettük a gyűléseinken.

Az emberek keveset tudnak a háborús veszélyről

Szervezeteink már megszokták az utcai kitelepülést, mint az emberekkel való kapcsolattartás formáját. A tematikus kitelepülés azonban okozott némi fejtörést. Nem egyszerű az emberekkel a háborúról beszélni, különösen úgy, hogy megdöbbentően keveset tudnak a NATO terveiről, a Magyarországon lévő NATO-objektumokról. A feladat nem volt egyszerű, de nem is volt lehetetlen.
Sok helyütt sikerült elmagyarázni, hogy a tőke kezében a háború arra is eszköz, hogy féken tartsák a lakosságot, elvonják a figyelmet a belső társadalmi konfliktusról. A pénz utáni hajszát a szocializmus szünteti meg, mert nem a pénzt, hanem az embert tekinti a legfontosabbnak. Ezáltal a tartós békét a szocializmus hozhatja el.

Az utca a mi terepünk

Akciónap Balassagyarmaton

A hazai és a külföldi tapasztalatok alapján a párt vezetése azt tanácsolta a helyi szervezeteknek, hogy koncentrálják az erőiket. Egy-két kitelepülő munkáspárti senkinek sem tűnik fel, de ha többen vannak, nagyobb az esélye annak, hogy odafigyelnek. A pártelnök beszédével hangos anyagot is kaptak a szervezetek, ami A Szabadság mellett fontos segítség volt. Hallom, itt van Gyula bácsi, mondta egy fiatalember Miskolcon, noha Thürmer Gyula valójában nem volt ott, de a hangja segített.
Szervezeteink többnyire a jól bevált helyekre mentek. Budapesten a XI. kerületi Fehérvári Piac előtti téren és Kőbányán, a Körösi Csoma sétányon került sor rendezvényre. Pest megye munkáspárti szervezete Érdre koncentrálta erőit.
Pakson a piac a legjobb hely ilyen rendezvényre, és ez most is bejött. A piac Makón is stratégiai hely, és az érdeklődés most is jelentős volt. A ózdiak is otthonosan mozognak az ózdi piacon, ami a város szíve. Szolnokon, Miskolcon, Nyíregyházán nagy bevásárló központok, illetve piacok elé szervezték a kitelepülést. Pécsett is a szokott helyen, a Mecsek áruház előtt települt ki a helyi szervezet.

Pécsett a Mecsek áruház előtt


Szervezeteink szinte mindenütt tájékoztatták a helyi médiát, de a média nem mindenütt mozdult az eseményre. Persze, érthető, hiszen a háború és a NATO ellenzése nem tartozik a tőkés média kedvenc témái közé.

A Munkáspárt a migráció ellen volt, van és lesz mindig is

A Munkáspárt a migráció megállítását az egyik legfontosabb kérdésnek tartja hazánk biztonsága szempontjából. A napokban támadás érte Magyarország déli határát. A migráció nem kitaláció, hanem valóságos probléma – hangsúlyozta Thürmer Gyula a Honvédelmi Minisztérium előtt.
Köszönetet mondunk a Honvédségnek, a magyar katonáknak, akik kiveszik részüket a határok védelmében – mondotta.

Kitelepülés Salgótarjánon


A liberális „migránssimogatás” nem más, mint álhumanizmus, nem segíti a dolgozó népeket problémái megoldásában, csak újakat kreál és erősíti a szélsőséges tendenciákat, ami ellen a liberálisok állítólag harcolnak. Csak arra jó, hogy félrevezesse az embereket, letörje a tőkeellenes osztályharcot a célországokban.
A Munkáspárt aggodalommal figyeli, hogy egyre több fegyver, egyre több amerikai és NATO-katona jelenik meg Kelet-Európában. Folynak a Defender 2020 hadgyakorlat előkészületei. A hadgyakorlaton közel 40 ezer katona vesz részt, köztük mintegy 20 ezer amerikai. Követeljük, hogy Magyarország semmilyen formában ne vegyen részt a Defender 2020 hadgyakorlatban! Magyarország területe ne legyen háborús gyakorlótér!
A NATO olyan szövetséges, aki csak kér, de nem ad semmit, az ilyen nem jó szövetséges. A NATO nem biztosítja, hanem veszélyezteti jövőnket.
Magyarország akkor lesz biztonságban, ha Európa nyugati fele és Oroszország békében él egymással. A Munkáspárt támogatja a keleti nyitás politikáját, és nem támogatja a keleti zárkózás politikáját. Igent mondunk az együttműködésre Oroszországgal, és nemet a szankciókra, az erőfitogtatásra.

Vélemény, hozzászólás?