Menü Bezárás

Ki is őrzi valójában a munkásőrök hagyományait?

„Hagyományőrző Munkásőr Társaság” létrehozását határozta el Juhász Norbert. Sietve leszögezzük, hogy ez nem a Munkáspárt akciója, még akkor sem, ha egykori párttársunk a vezéralakja. Nem kis dolog az egykori munkásőri hagyományokat feleleveníteni egy olyan korban, amikor kíméletlen harc folyik minden ellen, ami a szocializmushoz kötődik. Az idő majd megmutatja, hogy mennyire lehet sikeres. Vannak félelmeink, de nem ez a lényeg. A fontos az, hogy egy szervezet, ami a jelenben jön létre, az még akkor is a jelenről szól, ha a múltra hivatkozik.
Nem véletlen, hogy az ATV azonnal bemutatta Juhász Norbert kezdeményezését, és csapott is egy nagyot az eredeti Munkásőrségen, és rajta keresztül a szocializmuson. Az ATV annak is örült, hogy egykori párttársunk a Munkáspártnak is odaszólt egy kicsit. A liberálisok ezt imádják.
Szerencsére a Munkáspártban vannak egykori munkásőrok, akik nem hagyományokat őriznek, hanem részt vesznek a mai harcban. Ajánlásokat gyűjtenek a választásokon, az utcán győzködik az embereket, fiatalokat nevelnek párttaggá. Nem öltöznek munkásőrruhába, de hűek esküjükhöz. Hogy is volt az eskü? „Fegyverrel, munkával, felvilágosító szóval mindig szocialista hazám felvirágzását szolgálom …” Nos, ők valóban ezt teszik. Ők teszik.

Vélemény, hozzászólás?