Menü Bezárás

Szanyi Úr! – A Munkáspárt baloldali párt

2020. március 6-án négy alapító Budapesten bejelentette, hogy megalakult az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom.

Fizessenek a gazdagok vagy ne? Ez itt a kérdés!

A sajtótájékoztatón a bejegyzés alatt álló párt elnöke, Huszti Andrea kiemelte, hogy „léteznek közös megoldások, amire igent tudnak mondani, a szolidaritás jegyében. Az Orbán-kormány elmúlt tíz éves regnálása alatt létrejött szociális válság felszámolása a párt legfontosabb missziója.”
Szanyi úr elmondta: azért van szükség rájuk, mert állítólag Magyarországon nincs baloldali párt.

Üzenjük: van baloldali párt, mégpedig a Munkáspárt! Nekünk a kapitalizmussal van bajunk, Szanyi úrnak csak a Fidesz-kormánnyal. A Munkáspárt a pénz uralma ellen küzd, Szanyi úr csak a kormányt akarja leváltani. A Munkáspárt már a 2018-as választáson meghirdette, hogy a minimálbér nettó 200 ezer forint legyen és minden nyugdíjas kaphasson legalább 100 ezer forintos nyugdíjat. Szanyi úr akkor javában az MSZP liberális politikáját védte. A Munkáspárt már akkor követelte, hogy napi 8 óra munkából tisztességesen meg lehessen élni, amikor Szanyi úr államtitkárként szolgálta az MSZP-SZDSZ-kormányokat.

100 ezer forintos nyugdíjat
A minimálbér nettó 200 ezer forint legyen

A Munkáspárt mindig is azt mondta, amit Önök soha: fizessenek a gazdagok!
Itt kezdődik a baloldaliság! Ennyit az új párt „baloldaliságáról”.

Amit nem árt tudni

Szanyi Tibor 63 éves, 16 éven át az MSZP parlamenti képviselője, majd négy éven át EP-képviselője. A Medgyessy-Gyurcsány-kormányban volt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, majd a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára. 2010–2014 között az MSZP elnökségi tagja, 2018 és 2019 között a párt alelnöke. A Magyar Munkáspártról gyakorta nyilatkozott elítélőleg, és támogatta a Vajnai-féle Európai Baloldalt.
Huszti Andrea, a Magyar Szolidaritási Mozgalom szervezeti igazgatója, korábban a Bajnai Gordon-féle Együtt egyik alapítója és a Milla tüntetéseinek szervezője volt.
A tavalyi önkormányzati kampányban Karácsony Gergely lelkes támogatója.

Vélemény, hozzászólás?