Menü Bezárás

A migrációt a kapitalizmus szüli

Magyarország területén nincsenek közel-keleti, afrikai, ázsiai és egyéb menekültek. 2015-ben a magyar kormány lezárta a határt, nem engedi az illegális migrációt és eddig eredményesen lépett fel az EU azon törekvése ellen is, hogy a bevándorlókat kvóta alapján elossza.

Magyarország: migráns nincs, de migránsprobléma van

A migráció problémája azonban Magyarországot is érinti. Egy, a migránsok áramlása még nem ért véget, amint ezt a Törökországból mostanság elindult tömegek is mutatják. Kettő, az EU továbbra is foglalkozik a kvóta szerinti elosztás gondolatával. Három, a magyar ellenzéki pártok egy része támogatja migránsok telepítését Magyarországra. Négy, a migráció átalakítja más európiai országok társadalmát, megváltoztatja az EU életét.

A migrációt a kapitalizmus szüli

A migrációt a kapitalizmus szüli. Beavatkozik a közel-keleti, afrikai, ázsiai országok életébe, hogy saját híveit juttassa hatalomra. Háborúkba sodorja ezeket az országot, és menekülésre kényszerít embermilliókat.

A migrációt a nyugat-európai tőke, első sorban a német tőke ösztönözte. Kevés német születik, ezért munkaerőre van szükségük. Rá kellett bírni más országok polgárait, hogy önként hagyjak el hazájukat, és olcsó munkaerőként jelenjenek meg Európában. Ezért folyik a háború a Közel-Keleten. Az emberek menekülnek a háború elől, Európa felé.

A migráció kell a tőkének, hogy megossza saját országainak társadalmát. Szembeállítja a migráns munkást a helyi munkással, leveri a béreket. A migráció mindenütt megnövelte a bűnözést. A nyugat-európai városokban veszélybe került a közbiztonság.

A német és a francia tőke felelőtlenül beengedte Európába a bevándorlók tömegeit és most nem tud mit kezdeni velük.

Van megoldás, de a kapitalizmus akadályozza

A Munkáspárt mindig ellenezte a migrációt. Ellenezzük azért is, mert Magyarországnak megvannak a maga bajai. A magyar társadalom küzd a cigányság integrálásával, ami sok energiát és pénzt köt le. Ha Magyarországon jelentős számban jelennének meg migránsok, azért, mert Nyugat-Európa már nem engedné be őket, vagy kvóta rendszerben ide küldenék őket, súlyos válság alakulhatna ki.

A migráció megállítására és a migránsprobléma kezelésére van megoldás, de a kapitalizmus akadályozza.

A háborúkat abba kell hagyni. Abba kell hagyni Szíriában is. Csakhogy sem az USA, sem az EU nem akar megbékülni azzal, hogy Aszad elnök hatalmon maradt Szíriában és Oroszország megvetette lábát Szíriában. Az USA támogatja Törökországot a Szíria elleni háború folytatásában. Az EU pedig nem hajlandó megegyezni Törökországgal az ott lévő 3,5 millió szíriai menekült további sorsáról.

A gazdag tőkés országoknak, az EU-nak segíteniük kell az afrikai, ázsiai, közel-keleti országokat. Munkahelyeket, kiszámítható életet kell teremteni az embereknek. A menekülteknek saját hazájukban kell a boldogulás és a béke feltételeit megteremteni. Ezt is tudja mindenki, de mégsem ez történik.

A tőkés országok nem akarják vállalni az ezzel járó óriási terheket.
A tőkés körök tovább élezik a migránsproblémát, növelve ezzel a terrorizmus veszélyét is. Az európai társadalmakra mindez óriási nyomással nehezedik, aláásva a társadalmi stabilitást és Európa békéjét.

A migrációt csak a szocializmus oldhatja meg, mivel a szocializmusban nem a pénz szempontjai döntenek, hanem az emberek érdekei.

Vélemény, hozzászólás?