Menü Bezárás

A Munkáspárt Vörös Lobogója új kitüntetettjei

Május elseje a munkásmozgalom legnagyobb ünnepei közé tartozik. Nagyon fontos nap a Munkáspárt életében is. Május elseje emlékeztet arra, hogy elődjeink hősiesen küzdöttek a tőke ellen, a munkásság jogaiért, a nyolcórás munkanapért, a rendes fizetésért.

Május elsejéért megküzdött a mi pártunk, a Munkáspárt is. A tőkés rendszerváltáskor küzdöttünk azért, hogy ne vegyék el május elsejét. Nos, május elseje ma is ünnep.
Harcoltunk és harcolunk minden évben azért, hogy legyen felvonulás, legyen majális, ne tiltsák be, ne gördítsenek leküzdhetetlen akadályokat. Nos, minden évben rendeztünk felvonulást és majálist is.

Május elseje harci ünnep. A Munkáspárt ezért is döntött úgy, hogy a Munkáspárt Vörös Lobogója jelvény kitüntetést mindig ezen a napon adományozzuk. Ezen a napon fejezzük ki elismerésünket elvtársainknak a Munkáspárt mai tevékenységében, a párt politikájának képviseletében, A Szabadság terjesztésében, a párt szervezésében, a párt anyagi és erkölcsi támogatásában szerzett kiemelkedő érdemek elismeréseként. E kitüntetés rangját emeli az is, hogy az 1. számú példányát Kádár János elvtársnak ítéltük oda.

A Munkáspárt Vörös Lobogója jelvényt az Elnökség döntése alapján az idén két elvtársunk kapja meg:
Kerezsi László elvtárs, a Munkáspárt Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának elnöke,
az elmúlt választásokon végzett kiemelkedő munkája, a munkáspárti hagyatékgondozási tevékenység megszervezése elismeréseként
Szilágyi András elvtárs, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezet alelnöke
a megyei pártszervezet megbízott elnökeként végzett áldozatos és kiváló munkája elismeréseként.

Az idén a koronavírus miatti korlátozások miatt nem tudjuk a kitüntetést május elsején átadni. Bízunk benne, hogy mielőbb sor kerül rá.
Gratulálunk Kerezsi László és Szilágyi András elvtársnak, köszönjük munkájukat, jó egészséget kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?