Menü Bezárás

Munkáspárt: a járvány idején is baloldali, nemzeti, ellenzéki párt vagyunk

A koronavírus miatt elrendelt intézkedések komolyan érintik a Munkáspártot is. Járvány idején nehéz ellenzéki pártnak lenni. Mindenütt tetten kell érni a tőkés kormány hibáit, le kell leplezni azt, ami nem a dolgozó emberek érdekeit szolgálja. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a járvány elleni küzdelem szervezése a kormány kötelessége. A járvány elleni intézkedéseket saját érdekünkben be kell tartani.
A Munkáspárt a járvány leküzdésére tett kormányzati intézkedéseket nem támadja. Ebben a kérdésben most nincs helye pártpolitikának. A kormány azonban számos olyan intézkedést is hoz, amelyek már a járvány utáni helyzet rendezésére irányulnak. Ezek gazdasági intézkedések, amelyek a munkahelyek megőrzését, a gazdasági élet beindítását kell, hogy szolgálják. A Munkáspárt ezekről már nagyon is kifejti a véleményét. Ezzel lehet találkozni minden nap a Munkáspárt internetes honlapján.
A Munkáspárt fontos lépést tett, amikor megfogalmazta: a válság leküzdésében a milliárdosoknak is szerepet kell vállalniuk. Ezért követeljük, vezessenek be szolidaritási adót azok számára, akiknek a vagyona több, mint 1 milliárd forint. Az adó pedig 5 százalék legyen. Ezt a követelésünket levélben elküldtük a miniszterelnöknek is.

Levél Orbán Viktornak

Vélemény, hozzászólás?