Menü Bezárás

Kádár-rendezvény kényszerű korlátozásokkal

Kádár-rendezvény kényszerű korlátozásokkal

A Központi Bizottság alaposan megvitatta az idei Kádár-rendezvény kérdését. A párt mindig arra törekszik, hogy ezen a napon együtt legyen mindenki, aki becsülte a szocializmust, tisztelte Kádár Jánost.

A KB ülés több részvevője elmondta, hogy ma nem tudjuk betartatni azokat a szabályokat, amelyeket a törvény előír. A másfél méteres biztonsági távolság kötelező, és bizony, komoly büntetésre számíthatnak azok a szervezetek, amelyek ezt nem tartják be. A Nemzeti Sírkert is közölte, hogy nincs kifogásuk a rendezvény ellen, de a törvény betartása kötelező.

A Központi Bizottság minden körülményt mérlegelve úgy döntött, hogy lesz Kádár-rendezvény, de kényszerű korlátozásokkal.

A Központi Bizottság határozata

1. A Munkáspárt megemlékezést tart Kádár János halálának évfordulóján.

2. Időpontja: 2020. július 4.

3. A rendezvényen csak a Központi Bizottság, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság és a Párt ellenőrzési Bizottság tagjai, valamint a megyei elnökei vegyenek részt.
Indoklás: A koronavírus járvány kapcsán érvényes szabályok alapján a részvevők között 1.5 méteres biztonsági sávot kell fenntartani. A szabályok betartásáért a rendező felelős és a rendőrség szankcionálja a szabályok megsértését.

A Központi Bizottság úgy ítéli meg, hogy a fenti szabályok maradéktalan betartatásához és az esetleges provokációk elhárításához a Munkáspárt NEM rendelkezik a szükséges emberi és technikai feltételekkel.

4. A Központi Bizottság kéri mindazok megértését, akik a rendezvényen részt kívántak venni.

5. A párt Elnöksége kísérje figyelemmel az eseményeket. A törvényi szabályozás esetleges változása esetén módosítsa a rendezvény lebonyolításának rendjét.

Budapest, 2020. június 13.

Vélemény, hozzászólás?