Menü Bezárás

Lenin megfeküdte a magyar elit gyomrát

Lenin megfeküdte a magyar elit gyomrát

A Gelsenkirchen városában felállított Lenin szobor megfeküdte a magyar elit gyomrát. A konzervatív média vezérlapja, a Magyar Nemzet szerint „az emberi hülyeség határtalan”, és a német társadalom „szellemi állapotával” magyarázható, hogy a hatóságok megengedték a szobor felállítását.

A lap igyekezett valami nagyon nagyot mondani. A nagy igyekezetből annyira tellett, hogy Lenint elnevezte „szovjet-orosz illuzionistának”, és megismételte a tőkés propaganda százéves és már ezerszer megcáfolt kliséjét, miszerint „a bolsevizmus atyja valójában egy szimpla, lefizetett hazaáruló volt.”

A Kossuth Rádió kommentárja szerint az a baj, hogy a német társadalom jobban harcol Hitler ellen, mint Lenin ellen, pedig úgymond, Lenin többet ártott az emberiségnek.

A nyugati világ ismert tétele szerint a fasizmus és a kommunizmus nagyjából ugyanaz, és így mindkettőt irtani kell. A magyar törvények is e szemlélet alapján tiltották be a horogkeresztet és az SS-jelvényt, és velük párhuzamosan a vörös csillagot és a sarló-kalapácsot. A tiltás valójában a vörös csillag és a szocializmus ellen irányult, mert normális ember nem tűzne ki horogkeresztet.

Ez a régi nyugati tétel, melyet ma is folyamatosan hangoztatnak, azt a tényt igyekszik bármi áron eltitkolni, hogy a fasizmust a kapitalizmus találta ki. Hitler a német, sőt az amerikai nagytőke pénzén került hatalomra. A tőkések így akarták megmenteni a kapitalizmust az 1929-es világválság után, és megakadályozni, hogy a munkásság, a dolgozók kerüljenek hatalomra.

A magyar elit gyűlöli azokat, akik a magyar tőkésosztály hatalmát valaha veszélyeztették. Így lett ellenség gróf Károlyi Mihály, az 1918-as Népköztársaság elnöke. Ő ugyan nem volt kommunista, de az elit mai érvelése szerint Károlyi utat nyitott a kommunisták előtt.

Kun Béla abszolút bűnös, és ha tudnák, hogy hol a sírja, talán hazahozatnák, és utólag kivégeztetnék, mint ahogyan a bosszúra szomjazó királypártiak tették egykor Oliver Cromwell testével.

A mai magyar tőkés elit 1989 után igyekezett leszámolni a szocialista rendszer vezetőivel. Kádár Jánost nem bánthatták, mert még a rendszerváltás előtt meghalt. Az Egyesült Államok azt tanácsolta a magyar rendszerváltóknak, hogy a rendszerváltás csendes, békés legyen, ne legyen lövöldözés, kivégzés, mert egyébként a dolgozó nép felébred, és rájön arra, hogy a rendszerváltás számára iszonyú nagy átverés.

De volt még egy körülmény. A rendszerváltók pontosan tudták, hogy közülük is sokan kiszolgálták a szocialista rendszert. Vagy eleve együttműködtek, sőt az MSZMP tagjai voltak, vagy a belső elhárításnak híreket szolgáltattak saját barátaikról.

A bosszúra éhes magyar elit megvonta a szocialista rendszer vezetőinek nyugdíját. Az Elnöki Tanács egykori elnöke, Losonczi Pál, akit semmivel sem tudtak vádolni, szinte szegénységben halt meg. A szocialista korszak vezetői közül Biszku Bélán próbáltak példát statuálni. Biszku belügyminiszter volt, Kádár egyik segítője. 1956-ért őt igyekeztek felelőssé tenni, és elítélni. Kiderült azonban, hogy a politikai bosszút nehéz átverni a konkrét jogi-bírósági rendszeren. Biszkut meghurcolták, de nem tudták börtönbe csukni. Az idős ember a jogerős ítélet előtt meghalt. A tőkés elit megalázta Biszkut, de nem tudta legyőzni.

Lenin megfeküdte a magyar elit gyomrát
Gelsenkirchen városában felállított Lenin szobor

A magyar elit jobban tenné, ha tudomásul venné, hogy a történelmet nem lehet megváltoztatni. Lenint lehet utálni, kémnek, hazaárulónak vagy akárminek nevezni, de Lenin a 20. század legnagyobb személyiségei közé tartozik. Lehet utálni a kommunistákat, de a kommunista Szovjetunió nélkül senki sem lett volna képes legyőzni a fasiszta fenevadat, amelyet éppen a tőke táplált. A Szovjetunió és a szocialista országok nélkül a világ nagy része még mindig gyarmat lenne.

Ha Lenin és a Szovjetunió nem ad munkát minden embernek, ha nem biztosította volna a munkához, a pihenéshez, az ingyenes egészségügyhöz és oktatáshoz való jogot, senki és semmi sem kényszerítette volna a nyugati tőkét, hogy adjon a profitjából az embereknek, és a jóléti társadalom álmával térítse el a dolgozókat a forradalom útjától.

Lenin és a kommunisták a tőkés rend ellen küzdöttek. De mindig fontosnak tartották a polgári demokratikus keretek védelmét, mert a dolgozók élete könnyebb, ha nem nyílt diktatúra van, hanem demokrácia, még ha korlátok között is.

Ma a tőkés világ olyan erőket enged érvényesülni, amelyek belülről ássák alá a polgári demokratikus intézményeket, a parlamenteket, pártokat. A tőke megtűri, sőt támogatja a szobordöntögetést, az utcai erőszakot, a randalírozást. Az anarchia, a pusztítás támogatásával akarják megakadályozni, hogy a dolgozó tömegek, köztük a kommunisták forduljanak a tőke ellen. A tőke ma nem Hitlert támogatja, de támogat sok kicsi Hitlert, hogy bármi áron megvédje a pénz hatalmát.

Lenin szobra jelkép. Kifejezése annak, hogy még nincs minden veszve. Még vannak erők, amelyek képesek szembeszállni a pénz, a tőke pusztító szándékával.

Vélemény, hozzászólás?