Menü Bezárás

Munkáspárti jelölt a szegénység ellen

Salgótarjáni választás Munkáspárti jelöltje: Bangó Krisztián

Egy hónap múlva, szeptember 6-án Salgótarján 3. egyéni önkormányzati kerületében időközi választást tartanak. Jelenleg négy jelölt indulását jelentették be.

A Munkáspárt jelöltje egy salgótarjáni fiatalember, Bangó Krisztián. Ha valaki ismeri a városiak életét, gondjait, akkor Krisztián az. Helye van az önkormányzatban, részt kell kapnia Salgótarján életének eldöntésében. Jelöltünk 26 éves, szakmunkás, Salgótarjánban él.

Salgótarjáni választás Munkáspárti jelöltje: Bangó Krisztián

Salgótarján és Nógrád legelmaradottabb része

A zagyvarónai központú, a Salgó kapu környékét, Rónafalut, Rónabányát, Pintértelepet, Eresztvényt, Somoskőt és Salgóbányát is magába foglaló 3-as számú választókerület Salgótarján és talán Nógrád megye legelmaradottabb része.

Jól mutatja ezt, hogy Rónafalun és Rónabányán nincs általános iskola, ami azt jelenti, hogy a gyermekeknek a város központjáig kell napi rendszerességgel beutazniuk az iskolába.

Nincs a fentebb említett településrészeken bolt, könyvtár és egyéb művelődési lehetőség, ahol lenne egy-egy helyiség kialakítva a szabadidős és sporttevékenységhez.

Salgótarjáni választás Munkáspárti jelöltje: Bangó Krisztián

Pedig maga a környék gyönyörű. Több vár is van erre, Salgó vára, Zagyvafő vára, Somoskőről nem is beszélve. Jönnek ugyan turisták, de az idegenforgalom fejletlen. Nincsenek éttermek, vendégházak, szállások.
Küzdjük le az elmaradottságot!

A Munkáspárt az elmaradottság leküzdését szeretné elérni. A térség is lépjen be a 21. századba! A zagyvai volt iskolából egy igazi kulturális szabadidőcentrumot kellene teremteni. Minden adott hozzá. Jelenleg is sportpálya van az épület mellett, megfelelő nagy termek az épületen belül, ahol ki lehetne alakítani játszóházat, szülőknek társalgókat és a gyermekek számára büfét. Az iskola legyen korszerű, a mai kornak megfelelő eszközökkel a gyermekek igazi foglalkoztatására, nevelésére.

Jónás telepen a volt szálló helyére szociális bérlakások építését javasoljuk.

Az önkormányzat feladata, hogy rendbe tegye az acélgyári területet. Dolinka ma is betölti a város pihenőparkjának szerepét. Sokan keresik fel kerékpárral, vannak sportolási, piknikezési lehetőségek, játszótér a parkban. Ugyanakkor célszerű lenne korszerű szabadidős centrummá fejleszteni. Megfelelő minőségű állandó büfére, étteremre, illemhelyekre van szükség.

A most elkezdett szennyvízberuházás, ami érinti Rónafalut és Rónabányát, szerencsére elindult. De fontos volna, ha a város irányítói tudnák, hogy emberek élnek és laknak ezen a területen, és a beruházás idején is közlekedniük kell, akár gyalog akár saját gépjárműveikkel és ehhez a megfelelő közút fenntartása fontos lenne.

Őszintén a cigányság problémáiról

„A cigánykérdés terén a 24. órában vagyunk, legyen szó akár az oktatásról, akár az egészségügyről vagy a foglalkoztatásról” – hangzott el egy tavalyi tanácskozáson a Nógrád megyei romaszervezet vezetőjének szájából. Nógrád megye lakosságának ma már 30-40 százaléka roma származású. Sokan közülük éppen Salgótarján legszegényebb területén élnek.

Salgótarjáni választás Munkáspárti jelöltje: Bangó Krisztián

Bangó Krisztián jól ismeri a cigányság életét. Tudja, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie egy cigány fiatalnak. A cigányság problémáiról őszintén kell beszélni. Nevükön kell nevezni a problémákat, és nem elrejteni őket egyéb társadalmi gondok közé, netán emberi jogi köntösbe öltöztetni. Munkát, megélhetést, felemelkedési lehetőséget kell kínálni a cigány lakosságnak. Ez a Munkáspárt programja.

Küzdelem minden képviselői helyért

A 2019-es önkormányzati választásokat Salgótarjánban a „szivárvány” ellenzéki csoportosulás nyerte meg. Kilenc képviselőjük jutott az önkormányzatba és a polgármestert is ők adják. Bangó Krisztián akkor is a 3. választókerületben indult. A választáson a választók 44,84 százaléka vett részt. A Munkáspárt jelöltje 1,2 százalékot kapott.

2019-ben a Fidesz-KDNP szerezte meg a 3. választókerületet. Most nagy erővel szálltak be a „szivárvány” koalíció pártjai, és indulnak függetlenek is. A jelenlegi kiélezett belpolitikai helyzetben nagy harc folyik minden időközi választáson. A parlamenti pártok minden időközi választást arra használnak, hogy a következő parlamenti választásokra készülve mindenütt tért nyerjenek, ahol csak tudnak.

A Munkáspárt folytatja következetes politikáját. A dolgozó embert, a szegényeket, a rászorulókat akarja az önkormányzatban képviselni. Azokat, akik eddig sem voltak ott, és ma sincsenek ott.

Vélemény, hozzászólás?