Menü Bezárás

Nem kell beletörődni abba, ami van! Lehet változtatni!

Thürmer Gyula lelkesítette az embereket Salgótarjánban

Thürmer Gyula lelkesítette az embereket Salgótarjánban

A Munkáspárt Szent István Napi ünnepségének szónoka Thürmer Gyula volt. Sokan hallgatták a város főterén, és több ezer emberhez jutott el az interneten keresztül.

Mi marad Nógrádból?

Nagyon aggódom Nógrádért, az itt élőkért – mondta. Szépek a tájak, de szegények a falvak. Sok helyütt nincs bolt, de még kocsma sem. A kertekben semmit sem termelnek, a piacon meg minden drága.

Salgótarjánból menekülnek az emberek. Két évtized alatt 30 ezer ember ment el a megyéből. Mennek az emberek, fiatalok, mindenki, aki tud, s akire a jövőt lehetne építeni. Nincs elég munkahely, nincs miből megélni! Kétszer annyian halnak, mint amennyi újszülött napvilágot lát. Mi marad pár éven belül?

Mi, a Munkáspárt ezen akarunk változtatni. Ezért indulunk minden választáson. Nem kell beletörődni abba, ami van! Lehet változtatni! Igen, lehet! De ehhez mi kevesek vagyunk, ti kelletek hozzá! Sokan támogattatok bennünket, sokan szavaztatok ránk az elmúlt években. Sokan, de nem elegen!

Melyik párt nem nyalja a milliárdosok,
a szupergazdagok fenekét?

A koronavírus megváltoztatta a világot. A koronavírus után semmi sem lesz olyan, mint régen. Elveszik a munkánkat, és elveszik a pénzünket. A tőkés rájött, hogy a járvány ürügyén elveheti a pénzünket. Minden többe kerül, mint tavaly. Az áremeléssel a mi pénzünket veszik el.

Mi azt mondtuk a kormánynak: vezessenek be szolidaritási adót! A járvány és a válság leküzdése sokba kerül. Fizessenek azok, akiknek a vagyona több, mint egy milliárd forint! Mi volt a válasz? Semmi! A fülük botját se mozgatják!

Megüzentük az ellenzéknek: ne bicikliutakat építsetek, ne a melegek zászlóival akasszátok tele az önkormányzatokat, hanem az emberek életét tegyétek könnyebbé! Mi a válasz: semmi!
Akkor megkérdezem: ebben az országban melyik párt van veletek? Melyik párt nem nyalja a milliárdosok, a szupergazdagok fenekét? Melyik párt nem csapott be titeket soha? Csak mi, a Munkáspárt!

Új idők jönnek! Ha nem fogunk össze, ha nem szavaztok ránk, nagyon rohadt élet vár mindenkire. Akkor pedig barátaim, ébresztő! Szeptember 6-án, itt Tarjánban juttassátok be a mi jelöltünket, Bangó Krisztiánt!

Mi a lényegen akarunk változtatni

Augusztus 20-a ma is időszerű üzenetet jelent. Újra döntéseket kell hozni. A rossz döntések elpusztítanak bennünket. A jó döntésekkel esélyt kapunk a túlélésre.

Ma kapitalizmusban élünk. Egy olyan világban, aminek lényege a pénz. Ha valami hoz pénzt, az jó, azt szeretjük, azt ünnepeljük. Ha valami nem hoz pénzt, az nem jó, azt megvetjük és kitiltjuk az életünkből, de még az emlékezetünkből is.

A liberálisok azt mondják: egységes piac, egységes Európa kell, egységes törvényekkel, egységes szabályokkal, egységes hittel és erkölccsel. Azzal, amit ők diktálnak nekünk.

A konzervatívok azt mondják: védjük a nemzetek önállóságát, a saját, egyéni utakat, ez legyen a menekülés receptje! A konzervatív út sokat ígér. Érhetnek el sikereket, nem is keveset, de félő, hogy alul maradnak a liberálisokkal szemben. Alul maradnak, mert a lényegen, a pénz uralmán nem akarnak változtatni. És mivel nem akarnak változtatni a pénz uralmán, engedményeket tesznek a liberálisoknak.

Mi a lényegen akarunk változtatni. Ne a pénz döntse el, hogy építünk-e gyárat, uszodát, stadiont! Az döntse el, hogy nekünk, embereknek szükségünk van-e rá! Ne az tanulhasson, akinek pénze van, hanem az, aki akar! Ne az gyógyulhasson meg, aki gazdag, hanem mindenki!

A harc most Belaruszban folyik

Senkit se tévesszen meg, hogy tömegek vannak az utcán! Nem ők a főszereplők – emelte ki Thürmer Gyula.

A belarusz üzemek, a belarusz földek kellenek a német, francia és más cégeknek. A belarusz piac és a képzett belarusz munkaerő kell a nyugatnak. A lakatlan belarusz területek kellenek, ahova majd betelepíthetik a migránsokat.

A harc nem belarusz népért folyik. A harc a belarusz nép ellen folyik. A függetlenségük, a saját nemzeti útjuk zavarja a liberális tőkét.

Mi a belarusz nép függetlensége mellett vagyunk. Ezért Lukasenko mellett vagyunk. Felszólítjuk a magyar kormányt: ne vigye háborúba Magyarországot a NATO, az EU érdekei miatt!

Vélemény, hozzászólás?