Menü Bezárás

Szégyen, gyalázat!

Szégyen, gyalázat!

Óvatosan olvassák ezt a közleményt! Jó érzésű embereknek felfordul tőle a gyomruk. A miénk egészen biztosan felfordul. Szégyen és gyalázat!

„Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége tudatja, hogy a közép- és kelet-európai kommunista uralom bukásának harmincadik évfordulója alkalmából a magyar kormány szobrot állít George Herbert Walker Bushnak, az Amerikai Egyesült Államok 41. elnökének a budapesti Szabadság téren.

2020. október 23-án a szobor avatásával kölcsönös elismerésünket és hálánkat fejezzük ki az iránt az államférfi iránt, aki elkötelezettségével és erkölcsi meggyőződés vezérelte politikájával hozzájárult Európa és Magyarország jövőjének alakításához azzal, hogy kiállt a demokrácia mellett és fellépett a kommunista diktatúrával szemben. A szobor méltó helyen, Ronald Reagan amerikai elnök budapesti szobra mellett áll majd, amely szimbolizálja e két vezető közös harcát a – Reagan szavaival élve – „gonosz birodalmának” felszámolásáért

A hidegháború vége óta eltelt 30 év alatt az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolata többek között NATO-szövetségesként és kereskedelmi partnerként is felvirágzott. A magától értetődő igazságok, közös értékeink és céljaink összekötnek bennünket. Bush elnök tevékenysége nélkülözhetetlen hozzájárulás volt a két ország közötti kapcsolat megújításához és elmélyítéséhez. Az ő örökségét szem előtt tartva tudjuk: együtt erősebbek vagyunk, katonai és politikai szövetségünk, valamint gazdasági partnerségünk biztonságunkat garantálja, barátságunkat erősíti, közös jövőnket szolgálja.

David B. Cornstein Gulyás Gergely”

Emlékműveket mindig a hatalom emel. Megteheti, ő dönt, neki van pénze. A hatalom, ha egy kicsit is számol saját népe érzéseivel, olyan emlékműveket állít, melyről az emberek többsége ugyanúgy vélekedik.

Magyarország nagyon jól megvolt amerikai elnökök emlékműve nélkül. Nem véletlenül! Amerika sohasem volt a barátunk. Amerika, ha beleszólt a magyar ügyekbe, sohasem értünk tette, hanem a saját érdekeiért.

1956-ban felpaprikázta a magyar értelmiséget, hogy döntsék meg a munkások és parasztok hatalmát. Az USA pontosan tudta, hogy a szocializmus megdöntése Magyarországon megváltoztatná a második világháború után kialakult erőviszonyokat, és ebbe a Szovjetunió nem menne bele. Az USA segítséget és támogatást ígért a szocializmus ellen fellépő erőknek. De nem adott semmit. Az USA magára hagyta azokat, akik a szocializmus ellen léptek fel.

Az USA évtizedeken át játszadozott Magyarországgal. Szervezkedett a szocialista Magyarország ellen. Pénzelte a magyar emigrációt. Az amerikai rádiók, az Amerika Hangja, a Szabad Európa okádták a hazugságokat.

1945-ben meggyalázta az egész magyar nemzetet, amikor hadizsákmányként ellopta a magyar koronát. 1977-ben nagy kegyesen visszaadta, de nem tiszteletből és megbecsülésből, hanem számításból. A magyar dolgozók előtt leplezni igyekezett, hogy valójában a szocializmust akarja megdönteni, elvenni a magyar dolgozóktól, amit a szocializmustól kaptak.

1989-ben az USA durván beavatkozott a magyar belügyekbe. Összehozta a polgári ellenzék egymást utáló és egymással küzdő osztagait. Tárgyalóasztalhoz ültette az akkori MSZMP és az akkori kormány megalkuvó figuráit. A Soros-féle szervezeteken keresztül megvette, lefizette a magyar értelmiség jelentős részét. Fenyegetőzésekkel, pénzügyi zsarolással megadásra bírta rá a magyar politikai vezetést.

A rendszerváltás nem jót, hanem rengeteg rosszat hozott az országnak. Ma az USA leplezetlenül ránk erőlteti akaratát. A NATO-ban Magyarország azt csinálja, amit az USA mond. A magyar kormány aláírta az új védelmi szerződést, lehetővé téve, hogy az amerikaiak otthon érezzék magukat Magyarországon. Az amerikai cégek egyre nagyobb részt kapnak a magyar gazdaságban. Az amerikai nagykövet nyíltan bírálhatja a magyar politikát, tanácsokat adhat, hogy kik legyenek a barátaink és kik nem.

Nem akarjuk, hogy Budapest egyik legszebb terét újabb amerikai elnök szobra csúfítsa! Szégyen és gyalázat, hogy a magyar kormány ilyen megalázó akcióhoz adja a nevét.

Vélemény, hozzászólás?