Menü Bezárás

2020 szeptember 19

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

Covid: Te fizetsz a milliárdosok helyett?

Járványból ki, járványba be. Ez az év már ilyen. Az ember kapott egy pofont. A természet jelezte, hogy még nem győztük le.

A kormány tette a dolgát. Jól vagy rosszul, döntsd el Te! Jobban jártunk volna, ha az egykori járványkórházakból többet hagynak meg, akkor most nem kellett volna tízezrével kiüríteni a kórházi ágyakat és leállítani a mindennapos egészségügyi ellátást. Tudod, nem kell szeretni a szocialista múltat, de nagy hülyeség lerombolni azt, ami jó.

Ha van némi bölcsesség a mostani elitben, sürgősen épít néhány járványkórházat. A tűzoltó autókat is akkor kell venni, amikor még nem ég a fél ország.

Az viszont jó volt, hogy a magyar egészségügy még nem állt át teljesen a magánszolgáltatókra. Egyébként mi is úgy járhattunk volna, mint sok millióan Amerikában. Ha van pénzed, ha van magánbiztosításod, meggyógyítunk, ha nincs, magadra vess!

Rossz viszont, hogy a kormányzat azt a következtetést vonta le a járványból, hogy nyomni kell előre a magánkórházakat, magánrendelőket, és szépen össze kell kötni őket az államival. De ne felejtsük! A magánkórház mögött tőke áll, a tőke pedig profitot akar. Nem azért, mert rossz vagy jó emberek irányítják, hanem mert ez a tőke természete. Egy pár lépés, és nálunk is fizetni kell majd mindenért, feltéve, ha meg akarsz gyógyulni.

A járvány idején katonákat is láttunk az utcán. Segítettek fenntartani a rendet, sőt a vegyvédelmi alakulatok fertőtlenítették az idősotthonokat. Végre valami értelmét láttuk annak, hogy milliárdokat költünk katonásdira.

A nép örült a katonáknak. A kormány megérezte, hogy most nem lesz nagy tiltakozás, ha milliárdokat költenek el fegyverre. Elindultak a német Leopardok Tata felé, gyorsan beszerezték az amerikai rakétarendszereket és a németekkel megállapodtak közös fegyvergyártásról is. Most kell ezt csinálni, amíg a nép örül a katonáknak, és nem kezd gondolkodni azon, hogy kire is fognak ezek a tankok lőni.

Nem ártana, ha valaki megsúgná a kormány vezetőinek, hogy az emberek nem a fegyvereik miatt tisztelik vagy nem tisztelik a katonákat. A nép mindent kész odaadni a hadseregéért, ha azt látja, hogy az értük van és nekik segít. Ez ma nem így van. Nem véletlen, hogy a katona manapság civilruhába bújik, mielőtt kimegy az utcára.

A járványban nem a betegség a legrosszabb. Szerencsére eddig csak 673 ember halt meg a járványhoz köthető okok miatt. Van bizakodás is, hiszen itt-ott már van vakcina, és remélhetőleg mielőbb lesz itt is, és nemcsak ott.
A kormánytól elvártam volna, hogy nemzetközi összefogást sürget a vakcina előállításában. Ha a világ, vagy legalább Európa összefogott volna, már lenne vakcina. Most nem kellene maszkba öltözni, nem kellene elzárni Magyarországot a világtól, és a munkahelyünk miatt sem lennénk pánikban.

De nem fogtak össze! És ebben a fő ludasok az amerikaiak, az a Trump elnök, akit Orbán Viktor minap barátjának nevezett. Miniszterelnökünk nagyon szeretné, ha ismét Trump barátja lenne az elnök. Segítendő a kampányát, az egy milliárdos rakétaüzletet mostanra időzítették. Amilyen szuaréban van az amerikai gazdaság, ez is jól jön nekik.

A magyar kormány még egy Bush-szobrot is beígért a Belváros közepén. Persze, értem én. A világ olyan fejlett országában, mint Albánia már van Bush-szobor. Mi sem maradhatunk le! Hova is jutnánk Bush-szobor nélkül?

De komolyan! Miért nem szálltunk be a kínai-orosz közös vakcinakutatásba? Nem rakétát akarunk venni tőlük, hanem gyógyszert. Már ezt sem engedi a NATO meg az EU? Eddig a magyar függetlenség, és egy lépéssel se tovább? Nem beszélve arról, hogy enélkül várhatjuk, amíg az EU közös készletéből vakcinát kapunk. Persze, ha kapunk. A helyedben nem mernék nagy tétben fogadni rá.

Na de térjünk vissza arra, hogy mi is a legrosszabb! Kitaláltad: a számla! Mint az átmulatott este után. Ki állja a cechet? Ki fogja a járvány elleni küzdelem számláját kifizetni?

Az Orbán-kormány most ugyan elvesz valamennyit a bankoktól és a multiktól, de valójában ez csak egy előrehozott fizetés. A bankok és a multik semmit sem veszítenek, még jól is járnak, mert a kormány segít megtartani a munkahelyeket. Segít abban, hogy az embereknek továbbra is legyen valamennyi pénz a zsebükben, mert egyébként ki fog a plázákban vásárolni. Ja, és persze a kormány csendben tartja szeretett népünket, köztük Téged is.

Mi levelet küldtünk a miniszterelnöknek. Osszuk meg a terheket, javasoltuk. Vezessenek be szolidaritási adót a milliárdosokra!

Keresem Orbán Viktor válaszát, de nem találom. A nemzeti egységről, a közös teherviselésről, a keresztény lélekről annyit prédikáló kormány nem akarja bántani a milliárdosokat, még egy szolidaritási adó erejéig sem. Vagyis ki fogja a számlát fizetni?

Te! Te, akit senki sem kárpótol azért, hogy három hónapig otthon voltál a gyerekkel, és megpróbáltad olvasni tanítani, ami még a normál iskolában sem könnyű. Te, aki felélted a családi tartalékot, és nem tudod, mi lesz holnap. Te, aki tudod, hogy hülyítenek, de nem teszel ellene semmit.

Pedig lehetne! Kezdjük holnap! Mondjuk együtt, mondjuk hangosan, hogy fizessenek a milliárdosok! Döntsd el, mit akarsz! Te állod a gazdagok cechét, vagy megszólalsz, és teszel ellene! Rajtad múlik!

Vélemény, hozzászólás?