Menü Bezárás

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Elnöki ajánlás:
Ilyen pártot másutt nem talál!

Szívből ajánlom Önnek a Munkáspártot. Aki utálja a hivatalost, a megszokottat, aki mást akar, itt megtalálja. Mi nem vagyunk egy mainstream párt, mi az árral szemben úszunk. Ha elege van a hazugságokból, a nép hülyítéséből, ha az igazat akarja tudni a világról, az országról, mi segítünk. Ha Önnek nem minden a pénz, ha fontosabb az emberség, a szolidaritás, a munka becsülete, akkor feltétlenül hozzánk jöjjön!
Ilyen pártot másutt nem talál!

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Az olvasók kérdeznek, A Szabadság válaszol

Olvasóink gyakran tesznek fel kérdéseket.
Összegyűjtöttük a legizgalmasabbakat. Íme a válaszaink.

Miért nincs sehol sem a Munkáspárt a közvélemény-kutatásokban?
Azért, mert a közvélemény-kutatók nem tesznek fel kérdést a Munkáspártról, így nincs mire válaszolni. Félnek az igazságtól. Ha lenne ilyen kérdés, gyorsan kiderülne, hogy sokan szavaznának a Munkáspártra.

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Miért nem csatlakozik a Munkáspárt az ellenzéki összefogáshoz?
Nem értünk velük egyet. A baj nem az, hogy a Fidesz van hatalmon. A baj az, hogy kapitalizmus van, a pénz beszél. Ha leváltják a Fideszt, akkor is a pénz fog beszélni. A pénz uralma, a milliárdosok uralma ellen kell küzdeni, akármelyik párthoz is tartozzanak.

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Jobb egyedül lenni, mint együtt az ellenzékkel?
Jobb tisztességesnek lenni egyedül, mint csatlakozni a tisztességtelenséghez. Hosszú távon ez kifizetődik. A Munkáspárt 30 éve létezik. Túléltük az MDF-t, az SZDSZ-t, a Kisgazdapártot, az Agrárszövetséget, a Köztársaság Pártot. Mostanság úgy tűnik, hogy túléljük az MSZP-t is.

A Munkáspárt a Fidesz szekerét tolja?
A Fidesznek kétharmada van, nem hiányzik nekik, hogy mi toljuk őket. Mi egy választási lehetőséget kínálunk. Ha nem tetszik a Fidesz, de nem tetszik az MSZP, a DK, a Momentum sem, akkor ne szavazz rájuk! Szavazz a Munkáspártra!

A Munkáspárt együttműködik a kormánnyal?
A Munkáspárt támogat mindent, ami jó a népnek, az embereknek, bárki is teszi azt. De a Munkáspárt ellenez mindent, ami árt a népnek, az embereknek. Ezt tesszük az önkormányzatokban és az országos ügyekben is.
Konkrétan: támogatjuk a minimálbér emelését, az ingyenes tankönyveket, a keleti nyitást, de nem támogatjuk, hogy a kormány a középosztályt támogatja és nem törődik a szegényekkel, az elesettekkel. Bíráljuk azt is, hogy a kormány nem költ eleget az egészségügyre.

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Miért nem hagyja el a Munkáspárt Kádár Jánost?
Akkor éltek a szüleink. Ők építették az országot. Nem tagadjuk meg őket. Kádár a szocializmust jelképezi. A szocializmusban pedig volt jó és volt rossz is, de sokkal több volt a jó, mint a rossz. Nem vissza akarunk menni, hanem egy új közösségi társadalom felé, ahol az ember a fontos, és nem a pénz.

Mit jelent az, hogy a Munkáspárt baloldali, nemzeti és ellenzéki párt?
Baloldali a Munkáspárt, mert olyan világot akar, ahol nem a milliárdosok, nem a szupergazdagok döntenek, hanem az emberek maguk. Nemzeti a Munkáspárt, mert védi Magyarország függetlenségét, védi a magyar nyelvet, a kultúránkat, nemzeti arculatunkat. Ellenzéki a Munkáspárt, mert nem működünk együtt a kormánnyal.

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Jelen van a Munkáspárt a mai politikai életben?
Borsodbóta településnek munkáspárti polgármestere van, Gulyás János. Önkormányzati képviselőnk van Pusztaföldváron, Drégelypalánkon és Pitvaroson.

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Mi volt a Munkáspárt eddigi legsikeresebb akciója?
A Munkáspárt 2004-ben népszavazást kezdeményezett arról, hogy „az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt.” Közel 2 millió ember mondott igent, és ezzel egy időre sikerült megállítani az egészségügy privatizálását.

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Mi olyat mond a Munkáspárt, amit nem mondanak mások?
A Munkáspárt az egyetlen párt, amely a GDP 10-10 százalékát akarja az oktatásra és az egészségügyre költeni.
A Munkáspárt az egyetlen párt, amely a milliárdosokra és szupergazdagokra azonnal egyszeri 40 százalékos vagyonadót vetne ki. A többiek csak mondják, hogy fizessenek a gazdagok, de semmit sem tesznek érte.
A Munkáspárt az egyetlen párt, amely ellenzi Magyarország NATO-tagságát.

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Vannak még munkáspártok a világban?
A világban mintegy 100 kommunista és munkáspárt működik és évente tartanak világtalálkozót. Európában parlamenti párt a görög, a portugál, a francia, az orosz, a belarusz, a cseh, a ciprusi kommunista párt.

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Már nincsenek szocialista országok, vagy mégis?
Kína, Vietnam, Kuba, Laosz, a Koreai NDK mai is szocialista ország. A covid-19 is megmutatta, hogy a szocialista országok többet tudnak tenni az emberért, mint a tőkés országok. 2020. augusztusi adatok szerint egy millió lakosra vetítve a szocialista Kínai Népköztársaságban 3,38 fő halt meg, a szocialista Kubában 7,76 fő. A tőkés Németországban 111,7 fő, az USA-ban pedig 531,53 fő. A számok önmagukért beszélnek.

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Miért támogatja a Munkáspárt a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztését?
Magyarország kis ország. Nem tud mindent eladni az EU-ban, és nem tud mindent onnan beszerezni. Szükség van alternatív piacokra, más kapcsolatokra. Ez az egész nemzetnek jó.
A magyar politikusok közül elsőként Thürmer Gyula járt Kínában, még 1990-ben. Azóta pedig szinte mindenki elment Kínába. Vietnamban is, Kubában is ő járt először. Laoszba is a Munkáspárt vitt először magyar vállalkozókat. Azóta a kormány is ott van. A Munkáspárt úttörő a magyar-észak-koreai kapcsolatok fejlesztésében is.

Kik vagyunk, mik vagyunk?

Hol lehet elérni a Munkáspártot?
A Munkáspártnak szép és korszerű székháza van Budapesten. Nem hivatal, nem irodák, hanem olyan tér, ahol le lehet ülni, beszélgetni, vitatkozni. A közösségi tér jelkép: a Munkáspárt az emberek,
a dolgozók pártja, mindenkit várunk.
Címünk: 1046 Budapest,
Munkácsy Mihály utca 51/A.
A Munkáspárt honlapján naponta olvashatja véleményünket az ország és a világ dolgairól. http://www.munkaspart.hu
A Szabadság online kiadása folyamatosan olvasható: https://hetilapunk.hu/

Vélemény, hozzászólás?