Menü Bezárás

Közelről Munkáspárt-Direkt

Közelről Munkáspárt-Direkt

Maszk vagy nem maszk.

Az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a szájmaszkot használók aránya, de nagyon sokan még mindig nem megfelelően viselik – mondta Németh Franciska, a Szent János Kórház ápolója. Viseljük a maszkot, bírjuk ki, amíg lesz vakcina.

Horthy-vita.

Freund Tamás, az MTA elnöke szerint a tudományos fejlődéshez nélkülözhetetlen a vita a Horthy-korszakról. A Horthy-korszakot nem egyformán élték meg az emberek. Kell a politikamentes vita, a tények és dokumentumok pártatlan közlése.

EU-migránskoncepció.

Szeptember végére elkészül az Európai Bizottság új javaslata az Európai Unió menekültügyi rendszerének reformjáról. Más kell! Nem kell beengedni új migránsokat. A most érkezetteket haza kell szállítani.

Már 10 ezer önkéntes tartalékosa van a Honvédségnek.

Egy sem kell. Vissza kell állítani a hadkötelezettséget, nyilván kell tartani a katonai szolgálatra alkalmas embereket. Katonára nem csak háborúban van szükség. Járványok, földrengések esetén, vagy csak egyszerűen segíteni a többi ember életét.

Mennyi legyen a minimálbér?

Az idén 161 ezer forintra emelték a minimálbér bruttó összegét. Az adó levonása után marad 107 ezer. Legyen a minimálbér 200 ezer forint és semmilyen adó se terhelje. A 200 ezer legyen 200 ezer!

1200 eurós alapjövedelemmel kísérleteznek Németországban.

Kísérletezni lehet, bevezetni aligha. Európai méretekben végképpen nem, hiszen ez ellentmond a tőke alaptörvényének. Ha mindenki egyformán kapna alapjövedelmet, hol szerezné meg a nyugati tőke azt az extraprofitot, amit ma nálunk megkap? A kötelező alapjövedelem trükk az emberek félrevezetésére.

Közelről Munkáspárt-Direkt

Vélemény, hozzászólás?