Menü Bezárás

A Munkáspárt a mi gyermekünk. Vigyázzunk rá!

A Munkáspárt a mi gyermekünk. Vigyázzunk rá!

A véletlen úgy hozta, hogy a Munkáspárt Központi Bizottsága a múlt szombaton, éppen november 7-én tartotta ülését. Pártszervezeteink minden évben megemlékeznek a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulójáról, de a KB ülése más. A párt egészéhez és némileg a magyar társadalomhoz is szól.

Frankfurter Zsuzsanna és Urbán Renáta a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 103. évfordulóján nagyszerű ünnepi megemlékezést és műsort készítettek. Manapság ritkán hallani és látni olyan ünnepi megemlékezést, amely tisztelettel viszonyul évszázados hagyományainkhoz, de egyben a ma tennivalóit is megfogalmazza a ma emberének a mai világ nyelvén. A mostani megemlékezés ilyen volt. Köszönjük.

Elismerés és köszönet legjobbjainknak!

A Központi Bizottság ülésén Thürmer Gyula elnök köszöntötte pártunk két köztiszteletnek örvendő személyiségét. Baráth Istvánné, a párt budapesti szervezetének tagja és Holbik Márton, a KB tagja, a Komárom-Esztergom megyei szervezet elnöke 80. születésnapjukon a „Munkáspárt Aranyjelvénye rubinttal ékesítve” kitüntetésben részesültek. Köszönjük elvtársaink hűségét, kitartását, példamutató munkáját. Az ő lelkesedésük ad erőt nekünk is. Elismerés és köszönet legjobbjainknak!

A Munkáspárt a mi gyermekünk. Vigyázzunk rá!

Új tagokkal bővült a Központi Bizottság

A Központi Bizottság személyi kérdéseket is tárgyalt. Thürmer Gyula bevezetőjében elmondta, hogy a párt vezetésének folyamatosan keresnie kell azokat az embereket, akik aktív részei a társadalom életének, friss információkkal rendelkeznek az emberek problémáiról. A párt csak akkor hozhat jó politikai döntéseket, ha azok az emberek valóságos problémáira adnak választ.

A Központi Bizottság egyhangú döntéssel három új taggal bővítette a testületet. A Központi Bizottság tagja lett Balanyi István, 48 éves alkalmazott, a Bács-Kiskun megyei szervezet tagja, Kovács Máté, 29 éves agrárvállalkozó, a Hajdú-Bihar megyei szervezet tagja és Nagy Sándor, a Pest megyei szervezet elnöke, 75 éves.

A Munkáspárt a mi gyermekünk. Vigyázzunk rá!

Jobban, gyorsabban, fegyelmezettebben

A Központi Bizottság ülésén a párt megyei elnökei és budapesti elnöke számoltak be arról, hogy állnak szervezeteik a felkészülésben a 2022. évi parlamenti választásra. A munka hónapok óta folyik, most ennek összegzésére került sor.

A Munkáspárt elnöke összefoglalójában a Nagy Október történelmi tapasztalatára emlékeztetett. Nem tudhatjuk előre, hogy a társadalomban mikor következik be olyan helyzet, amikor az emberek már nem akarnak a régi módon élni és az elit, az uralkodó osztály már nem képes a régi eszközökkel fenntartani uralmát. Nem láthatjuk előre, hogy mikor érik meg a tömeges igény arra, hogy leváltsuk a pénz uralmát és új közösségi társadalmat teremtsünk helyette.

Azt viszont tudjuk, hogy ilyen helyzetre a munkások és dolgozók érdekeiért küzdő pártnak fel kell készülnie. Ha elérkezik a várva várt pillanat, és a párt nem kész a forradalmi folyamat élére állni, maga a forradalom veszhet el.

A Munkáspárt ma nehéz időket él át. A nehézségeinket tovább fokozza a koronavírus-járvány. Az emberek félnek és a korlátozó intézkedések is nehezítik a párt cselekedeteit. Nehézségek vannak, de nem leküzdhetetlenek! – mondotta Thürmer Gyula.

A járvány dühíti az embereket, a düh önmagában nem forradalmasító tényező. Ráadásul a tőkés körök, benne a kormány is, mindent megtesznek azért, hogy a járvánnyal kapcsolatos elégedetlenség véletlenül se forduljon a tőkés rendszer ellen.
A Munkáspártnak újra és újra le kell lepleznie, hogy a tőke a dolgozókkal fizetteti meg a járvány és a válság elleni harc árát. Jövőre aligha lesz jelentős minimálbér-emelés, noha az árak minden nap nőnek. A nagy cégek, köztük a MÁV is, nem emelik a béreket arra hivatkozva, hogy a járvány miatt nekik jelentős többletköltségeik vannak.

Folytatni kell a kitelepüléseket! – mondta a párt elnöke. Ezt semmilyen szabály sem tiltja, másrészt ez a legkevésbé kockázatos, hiszen szabad levegőn, egymástól tisztes távolságban beszélünk az emberekkel. Ha szigorítják a szabályokat, akkor természetesen mi is változtatunk. Ha egyes aktivistáink óvatosságból még- sem akarnak az utcára menni, döntésüket tiszteletben tartjuk.

A jelöltek megléte vagy hiánya mindent eldönt – emelte ki Thürmer Gyula. A Munkáspárttól egyetlen dolog függ: vagy tudunk jelöltet állítani, vagy sem. Ezt kell szem előtt tartani. A jelöltállításhoz pedig ajánlások kellenek. Már most tudnunk kell, hogy kiknek az ajánlására számíthatunk 2022-ben.

Ez nem ördöngös feladat. Tudnunk kell, hogy hány párttagunk van az adott választókerületben. A párttagok családtagjai is fontos bázist jelenthetnek. Vannak ismerőseink, szomszédjaink, barátaink. Találkozunk emberekkel az időközi választásokon, sőt még az utcai kitelepüléseken is. A feladat elvégezhető, de sok és fegyelmezett munkát igényel.

A Munkáspárt a mi gyermekünk. Vigyázzunk rá!

Segítsük a pártot kétezer forint adománnyal!

Karacs Lajosné, a párt alelnöke tájékoztatást adott a párt anyagi helyzetéről. Pártunk nagyon sok feladatot lát el, mondta. Kiadjuk A Szabadságot, jelen vagyunk az Interneten, vannak országos rendezvényeink, fenntartjuk a Munkáspárt központi székházát.

Az idei év sok kiadással járt. A járvány növeli a költségeinket. Több anyagot kell postáznunk, mint korábban. A tiszta környezet fenntartása is pénzbe kerül. Nem szeretnénk a jövő évi tartalékainkhoz nyúlni. Ezért azt kérjük minden elvtársunktól, hogy november és december folyamán ezer-ezer forint adománnyal, azaz összesen kétezer forinttal segítse a pártot.

A Központi Bizottság egyhangúlag elfogadta a javaslatot. A megyei elnökök a következő időszakban megkeresik a párt minden tagját.

A Munkáspárt a mi gyermekünk. Vigyázzunk rá! – mondta zárszavában a párt elnöke.A Munkáspárt a mi gyermekünk. Vigyázzunk rá!

Vélemény, hozzászólás?