Menü Bezárás

Munkáspárt: az igazi baloldali nem tilthatja be a karácsonyfát

Munkáspárt: az igazi baloldali nem tilthatja be a karácsonyfát

Az történt, hogy Pierre Hurmic, a franciaországi Bordeaux polgármestere még szeptemberben úgy döntött, hogy ezentúl nem lesz karácsonyfa a város főterén.

Az úr már nem éppen fiatal, 65 éves, és nyilván megélt már néhány karácsonyt. De következetes zöldként, környezetvédőként úgy gondolta, hogy a fenyőfák olyan kivágott fák, amelyek már halottak. Vagyis levelük!

A polgármesterre azonnal rátámadott a fél világ, legalább is azok, akik vallástól, világnézettől függetlenül szeretik a karácsonyt és vele együtt a karácsonyfát is. A polgármester válaszolt is. Közölte, hogy a karácsonyfa-barátok „múltba révedő, fasiszta és primitív katolikusok”.

Az egész üggyel nem kellene foglalkoznunk, ha egyes politikai körökben és sajtóorgánumokban nem mosnák folyamatosan össze a baloldalt a zöldekkel, a baloldalt a fasisztákkal és minden egyébbel.

A Magyar Nemzet például kezdettől fogva azt írta, hogy „Bordeaux radikális baloldali polgármestere, Pierre Hurmic szó szerint hadat üzent a fenyőfáknak és a karácsonyi fenyőfaállítás hagyományának.” Majd ismért Hurmic „baloldaliságához” kapcsolta a fasisztázó kijelentéseket.

A cél világos: összemosni a baloldalt, a kommunistákat, a zöldeket, a szélsőségeseket. Ez azonban tiszta manipuláció, hazugság, az emberek becsapása.

A franciaországi Bordeaux polgármestere nem baloldali, hanem zöldpárti politikus. Bírálja ugyan a kapitalizmust, de nem akarja a tőke, a pénz uralmát megdönteni. A magukat baloldalinak nevezők nem a fákat védik, hanem az embereket összekötő hagyományokat rombolják. A hagyomány nélküli emberrel pedig bármit meg lehet tenni.

A Munkáspárt baloldali párt. Mi állítunk karácsonyfát, mi védjük a hagyományokat, a családokat, a közösségeket.

Éppen ezért örültünk, hogy a magyar politikai életben akadnak olyanok, akik nem mennek el az ügy mellett. Bordeaux-nak állítottak karácsonyát Csepelen fideszes közéleti személyiségek és politikusok részvételével. Lehet fanyalogni, hogy éppen ennek a pártnak a képviselői állították a fát. Mindegy! Jól tették! Ebben egyetértünk! De nem fogadjuk el, hogy pártjuk és a hozzájuk tartozó média baloldalinak nevezze azt, aki nem baloldalit, és a baloldaliság számlájára írja a butaságot, a szűklátókörűséget.

Állítsanak minél több helyen karácsonyfát! Ne a franciák kedvéért, önmagunk, családunk örömére! Boldog ünnepeket!

Munkáspárt: az igazi baloldali nem tilthatja be a karácsonyfát
Pierre Hurmic zöldpárti polgármester

Vélemény, hozzászólás?