Menü Bezárás

A Covid-19 – világkormányt bármi áron?

A Covid-19 – világkormányt bármi áron?

Valentyin Kataszonov neves orosz közgazdász írása az orosz Stratégiai Kultúra Alapítvány honlapján jelent meg. (https://www.fondsk.ru). Örömmel tesszük közé izgalmas írását a világkormány fenyegető veszélyéről.

Az óév utolsó hónapjainak fejleményeit látva, egyre gyakrabban gondolunk arra, hogy a társadalomnak ez a fura állapota, amikor minden le van zárva, és mindentől el vagyunk zárva, ez a rendkívüli helyzet, amit az angol nyelvterületen a lockdown szóval illetnek, nos, ez már mindig így lesz, örökké így fogunk élni.

Ideiglenes elzártságból végleges börtön?

A WHO és néhány ország hatóságai azt ajánlották az embereknek, hogy „saját biztonságuk érdekében” vállalják az „ideiglenes börtönt.” Csakhogy ez az ideiglenes börtön véglegessé válhat. Az ezzel kapcsolatos találgatásokat alátámasztani látszanak Klaus Schwab úr kijelentései.

Schwab úr nem akárki. Ő a nevezetes davosi rendezvény, a Világgazdasági Fórum szülőatyja és a szervező bizottság elnöke. Mint ismeretes, a Világgazdasági Fórumot évente egyszer, januárban a svájci Davosban tartják. Az idén azonban Davosban nem lehet a rendezvényt megtartani, úgyhogy áttették május 13-16-ra, Szingapúrba. Klaus Schwab úr fogadhatja majd az üdvözleteket, hiszen 2021-ben lesz ötven éve annak, hogy az első davosi találkozót megtartották.

Klaus Schwab úr közgazdász, a genfi egyetem professzora, és mellesleg tiszteletbeli professzora a világ sor más egyetemének is, nagyvállalatok felügyelő bizottságának tagja. Tagja a Bilderberg-csoport vezetésének is, amely egy befolyásos személyekből, tudósokból, médiaszemélyiségekből, politikusokból, üzletemberekből álló zárt körű társaság.

Klaus Schwab és Károly herceg, a brit uralkodó, I. Erzsébet fia a Világgazdasági Fórum 2020. májusi videokonferenciáján egy új fogalmat dobtak be a köztudatba. Ez a fogalom a „The Great Reset”, azaz a nagy helyreállítás, visszaállítás, újraindítás.

Mi a javaslat lényege? A tőkés világ fennállása óta a legkomolyabb válságát éli. A kapitalizmust ezért át kell alakítani. Károly herceg szavaival élve „felelős kapitalizmust” kell csinálni. Szerintük a lockdown, az általános lezárások helyzete egyedülálló, soha vissza nem térő lehetőséget kínál arra, hogy a kapitalizmust átalakítsák. De ehhez idő kell, úgyhogy a lezárásokat, amíg csak lehet, fenn kell tartani, meg kell hosszabbítani.

Nyílt összeesküvés

2020 júniusában a Világgazdasági Fórum honlapján új rovatot indítottak a „Nagy újraindítás” címmel. Rögtön elindultak a hozzászólások. Nem akárkik szóltak hozzá, hanem például Joe Biden, a következő amerikai elnök, Boris Johnson brit és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök.

Trudeau nyilatkozata után Pierre Poilievre, a kanadai parlament konzervatív képviselője aláírásgyűjtést kezdett annak érdekében, hogy a „nagy újraindítást” megállítsák. A petíciót 72 óra alatt 80 ezer ember írta alá. A „nagy újraindításnak” sok ellenfele van az USA-ban, Nagy-Britanniában és a kontinentális Európa több országában is.

A vitában az amerikai Szilícium-völgy (Silicon Valley) információtechnológiai óriásvállalatai, az Amazon, az Apple, a Google, a Facebook, a Microsoft Klaus Schwab, Károly herceg, Joe Biden, Boris Johnson és Justin Trudeau álláspontját támogatták. Novemberben a The New York Times kijelentette, hogy a „nagy újraindítás” ellenfelei összeesküvés-elméletekben szenvednek. A „nagy újraindítás” hívei esetében szóba sem jöhet az összeesküvés gyanúja, hiszen ők „nyíltan cselekednek.”

Nos, érdemes felidézni Herbert Wells angol író 1928-ban megjelent könyvét, amely a „Nyílt összeesküvés” (The Open Conspiracy) címet viselte. Nyíltan is lehet összeesküvést szőni.

A „nagy újraindítás”

Klaus Schwab 83. életévébe lépett, és meglehetősen aktív. 2020 júliusában megjelentette a „Covid-19 – a Nagy Újraindítás” című könyvét, amelyet Thierry Malleret, francia íróval együtt irt, akit mellesleg „baloldali futurológusként” hirdetnek. A könyvet az év végéig kiadták német, francia, spanyol, japán, kínai és koreai nyelven.

A könyvben foglalt gondolatok pedig elindultak világhódító útjukra. Miről is van szó?

A covid-19 „egyedülálló lehetőség”, amelyet megragadva az emberiséget át lehet és kell vezetni a jövőbe. Semmi visszatérés a múlthoz! Idézet a könyvből: „Sokan kérdezik, mikor térünk vissza a normális élethez? A válasz rövid: soha! Történelmünk két részre oszlik, a koronavírus előtti korra és arra, ami utána jön.”

A „fényes jövő”, ami egy olyan világ, hogy eltűnnek a különbségek a gazdag és szegény országok között, és idővel megszűnnek az államhatárok. Létrejön az egységes világállam, élén a világkormánnyal. „A világkormány jelenti a kérdések kérdését” – írja Schwab, majd így folytatja: „A kijárási korlátozások bevezetésével szorosabban kötődünk a szeretteinkhez, jobban kezdjük becsülni a családot, a barátokat. A probléma az, hogy ezzel együtt megerősödnek a hazafias és nemzeti érzések, sötét vallásos világnézetek terjednek el, kiemelve egyes etnikumok jelentőségét. Ez a mérgező keverék az emberekből legrosszabb tulajdonságaikat váltják ki.” Schvab még hozzáteszi: „a sötét vallásos világnézetek és etnikai felfogások ellen” háborút hirdetünk.

Az eljövendő „nagyszerű világ” gazdaságát a legnagyobb monopóliumoknak kell irányítaniuk. A magántulajdon meg fog szűnni. Helyébe a „felhasználók gazdasága”, a „részvételi gazdaság” lép. Schwab sohasem használja a szocializmus kifejezést. A készpénz is eltűnik, mindenütt digitális, elektromos pénzt fognak használni.

A világ áttér a „zöld energetikára”, a szénhidrogének felhasználása megszűnik. Mindenütt korlátozni fogják a felhasználható mennyiséget vízből, villamos áramból, az „ökológiailag veszélyes” termékekből, például a húsból, sőt egyes ipari termékekből is. Ez vonatkozik a gépkocsikra is. A környezetre nehezedő legnagyobb nyomást azonban leginkább a lakosság számának növekedése jelenti. „Minél gyorsabb a demográfiai növekedés, annál nagyobb az új világjárványok kockázata.”

A gazdaság és az állami élet minden területét teljesen robotizálják. Schwab könyve többször is beszél a munkahelyek radikális csökkentéséről. „2035-ig az éttermi munkahelyek 86 százalékát robotizálni lehet, a kereskedelemben ez 75 százalék, a szórakoztató iparban 59 százalék. Az étterem 75 százaléka várhatóan tönkremegy a kijárási korlátozások és a szociális távolságtartás miatt. Egyetlen iparág, egyetlen vállalat sem marad érintetlenül.” Bevezetésre kerül a feltétel nélküli alapjövedelem azok számára, akik munkahelyét a robotizálás megszüntette. Ez a pénz azonban csak akkor jár, ha az illető már megkapta a covid-elleni oltást.

Folytatódik a gazdaság és a társadalom digitalizálása. Hatékony rendszer jön létre az emberek magatartásának és mozgásának ellenőrzésére. Egyebek között mindenütt bevezetik az arcfelismerő rendszereket. „A világjárvány megszüntetése érdekében be kell vezetni a globális ellenőrző rendszert” – olvasható az idézett műben.

Új egészségügyi rendszer jön létre, amely rendszeresen teszteli az embereket, beadja a kötelező oltásokat, egészségügyi igazolványt ad ki, és korlátozásokat, büntetéseket vezet be azok ellen, akik nem hajlandóak betartani ezeket a szabályokat.

A transzhumanizmus szellemében létrehozzuk a „tökéletes embert”.

Nos, ezek a nyílt összeesküvés céljai. A globalista erők minden eszközzel támogatják a „nagy újraindítás” programját, Úgyhogy nem fér kétség ahhoz, hogy a covid-19 csak az első lépés a „nagyszerű világ” felé. A kérdés az, hogy lesznek-e erők, amelyek képesek szembeszállni a „nagy újraindítással.”

A Covid-19 – világkormányt bármi áron?

Vélemény, hozzászólás?