Menü Bezárás

Ébreszteni kell az embereket!

Ébreszteni kell az embereket!

A Munkáspárt Elnöksége számba vette 2021-es feladatainkat, közte a szervezeti élet egyes feladatait. Hajdu Józsefet, az Elnökség tagját, a KB titkárát kérdeztük az időszerű tennivalókról.

Nem írhatjuk ki, hogy az osztályharc szünetel

Mondhatjuk, hogy járvány ide, járvány oda, de megindult a mozgalmi év?

A járvány nem írja felül a munkánk követelményeit. Az Elnökség értékelte a helyzetet, megtervezte a párt feladatait. Tudatosan, ugyanúgy, ahogyan „békeidőben” tesszük. A megyei vezetők a határozatokat megkapták, sőt A Szabadságban is közöltük őket.

Most a sor a megyei szervezeteinken van. A maguk szintjén ugyanezt kell elvégezniük. Akár van vírus, akár nincs, nem írhatjuk ki az ajtóra, hogy az „osztályharc szünetel”. Természetesen igényes mozgalmi munkát ma nehezebb végezni, de nem lehetetlen. A telefon működik, egyeztetni, gondolkozni is lehet.

Beszéltem minden megyei vezetőnkkel, és jó érzéssel mondhatom, hogy megindult a munka. Voltak olyanok is, akiket a tétlenség kerget ki a világból, és már nagyon akarnak dolgozni.

A világhálón érzékelhető, hogy a párt intenzív szakaszba lépett. Mit tudhatunk erről?

Ez bizony így van. A párt propaganda munkája egységes rendszert képez. A Szabadság a nehéz helyzetünkben is biztonsággal megjelenik. Segítséget ad a párt politikájának megismeréséhez, és segít fenntartani a szervezeti életet is. Gondoljanak bele! Hetente jönnek Budapestre a futárok. Hozzák a híreket, viszik az újságot.

A Balszemmel rovat hétről-hétre az adott időszak politikai kérdéseihez tisztázza a párt viszonyát. Legutóbb például arra a veszélyre hívta fel a figyelmet, amit a „rózsaszínű” politizálás jelent. Szanyi úrék is ide tartoznak. Szidják a kapitalizmust, szocializmusról prédikálnak, de semmit se tesznek a tőke, a pénz uralma ellen.

Ez a politika azért veszélyes, mert a szociális ígérgetéssel, az álradikális jelszavakkal elaltatja a dolgozó embereket. Most nem altatni kell az embereket, hanem ébreszteni, mozgósítani. Különben cudar világ fog jönni!

Ha elmúlik a vírusveszély, és újra mehetünk az utcára, folytatjuk a kitelepüléseket. Ezekre az akciókra A Szabadság nagyobb példányszámban fog megjelenni, és sok olyan cikk lesz, ami az adott pillanat leghúsbavágóbb problémáiról szól.

Ajánlom, hogy mindenki nézze a „Tíz perc Thürmer Gyulával” című riportsorozatot. Látható a Facebook és a Youtube munkáspárti oldalán. A Szabadság kevesekhez jut el, a közösségi oldalokon viszont többekhez. A pártnak már van egy stabil követő „csapata”.

Igyekszünk frissek lenni és szinte azonnal reagálni minden új hírre. Javaslom, kövesse mindenki a Munkáspárt honlapját, szinte óránként megkaphatja a Munkáspárt véleményét az időszerű eseményekről.

A siker titka a személyes kapcsolat

Mit vár az Elnökség a pártszervezetektől?

Kérjük a helyi vezetőinket: keressék meg minden elvtársunkat! Kérdezzék meg, hogy vannak! Mondják el, hogy most mit csinál a párt! Minden elvtársunk legyen tisztában azzal, hogy mit teszünk!

Persze a feladat nem könnyű. Sok elvtársunk bezárkózik a járvány miatt. De van telefon! Fel is lehet keresni az elvtársainkat. Ne hivatkozzon egyetlen vezető sem arra, hogy „nem elérhető” a párttag. Ilyen nincs! A párt akkor hadra fogható, ha tudjuk, hogy mi van az embereinkkel, ha megértetjük velük a párt helyzetét és politikáját. Tehát megismétlem: minden párttagunkra szükség van! Mindenkivel személyesen kell beszélni! A személyes kontaktus a sikeres munka alapja.

Áldozatokat is kell vállalnunk, nemcsak kötelességünket teljesíteni!

A Munkáspárt vezetői többször elmondták, hogy a párt a tagdíjakból és adományokból tartja fenn magát. Hogy állunk most ezen a téren?

Gondolom, mindenki belátja, hogy pénz nélkül nincs politikai harc sem. Mi harcolni akarunk, ráadásul sikeresen, tehát szükség van arra, hogy a tagdíjunkkal és adományainkkal segítsük a pártot.

Most, amikor a helyi vezetőink beszélnek a párttagokkal, ezt is mondják el! Értessék meg a párt helyzetét! Győzzék meg elvtársainkat, hogy fizessenek több tagdíjat. Vannak, akik évek óta ugyanannyit fizetnek. De közben az élet nem állt meg. Tehát minden évben dönteni kell arról, hogy mennyit fizetünk.

Sok elvtársunk nem támogatja A Szabadságot. Ez sem jó! Mit várunk? Hogy Orbán Viktor adja ki helyettünk az újságot?

Pár éve kitaláltuk az Ezres Klubot. Sok elvtársunk havi rendszerességgel nem csak a tagdíjat fizeti, nem csak A Szabadságot támogatja, hanem néhány ezer forintot befizet a párt működtetésére. Erről is kell beszélni minden egyes elvtársunkkal!

A megyei vezetőinknek február 15-ig kell ezt a munkát elvégezni. Ne mondja senki, hogy nem lehetséges! Vannak megyéink, amelyek holnap pontos kimutatást adnak. Tehetik, mert naprakészen mindent tudnak a tagjaikról. Ezt kell csinálni mindenütt.

Áldozatokat is kell vállalnunk, nemcsak kötelességünket teljesíteni! Meg kell, hogy mondjam, hogy a párt országos vezetői élen járnak e téren. Az Elnökség tagjainak többsége nem annyit ad a pártnak, amennyit a szervezeti szabályzat előír, hanem többet, sokkal többet!

A Munkáspárt aktív részese lesz a 2022-es választásnak

Mi a helyzet a népszavazási kezdeményezéseinkkel?

A népszavazási kezdeményezésünk tárgyalását a járvány miatt bevezetett rendkívüli helyzetben felfüggesztették. Sajnos ennek eldöntésére még várnunk kell. Itt egyelőre nincs teendőnk.

És mi lesz a 2022-es parlamenti választásokkal?

Mi lenne? Folytatjuk a munkát. Vannak világos terveink, sőt döntéseink. A KB tagjai, a megyei vezetők tudják a dolgukat. Folytatni kell a munkát! A Munkáspárt aktív részese lesz a 2022-es választásnak.

Engedjen meg egy személyes kérdést! Beoltatja magát a vírus elleni vakcinával?

Természetesen! Regisztráltam, sőt a háziorvosomnak is jeleztem, hogy velem is számoljon. A vakcina esélyt ad a saját biztonságunk erősítésére, úgyhogy magamra nézve kötelezőnek tartom.

Úgy tudom, hogy az Elnökség több más tagjának is ez a véleménye, noha erről nincs politikai döntés.

Ébreszteni kell az embereket!

Vélemény, hozzászólás?