Menü Bezárás

Üdvözlet Moszkvából

Üdvözlet Moszkvából

A szocializmus kudarc volt. Kommunisták már nincsenek. Ugye, ezt halljuk nap, mint a médiában. Erre tanítják a gyerekeinket az iskolában. De vajon ez-e az igazság?

Gyanítjuk, hogy nem! Minap üdvözlet jött Moszkvából. A moszkvai párttagság nevében Valerij Raskin első titkár mondott köszönetet azért, hogy a Munkáspárt üdvözölte és további harcra biztatta a moszkvai kommunisták értekezletét.

Üdvözlet Moszkvából
Valerij Fjodorovics Raskin

Moszkvában számolni kell a kommunistákkal

Az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjáról (KPRF) már bizonyára mindenki hallott. Gennagyij Zjuganov elnök három évtizede az orosz politikai élet egyik markáns és befolyásos személyisége.

De vajon tudják-e Önök, hogy a 2019. évi moszkvai önkormányzati választásokon a szavazók 34 százaléka a KPRF jelöltjeire adta a voksát? A 45 képviselői helyből 13 a kommunistáké! Akárki is legyen Moszkva kormányzója, Moszkvában számolni kell a KPRF-vel.

A választási sikerek mögött nemcsak a KPRF országos munkája áll, hanem a moszkvai szervezet mintegy 6 ezer tagjának áldozatos és kemény harca is. Ezt a munkát értékelte a közelmúltban a KPRF moszkvai szervezetének 51. pártértekezlete.

Ki ez a hatezer ember, hatezer a KPRF 160 ezer tagjából? Többségük férfi, de a nők aránya sem kevés, mintegy 27 százalék. Oroszországban is igaz, hogy nem könnyű fiatalokat megnyerni a pártnak. Így a tagság derékhadát, mintegy 49 százalékot a hatvan évnél idősebbek tesznek ki. 10 százalékuk fiatalabb 30 évnél. Az elmúlt két évben az átlagéletkor 1 évvel csökkent és most 59 év.
Ez tükröződik a helyi szervezet szociális összetételében is. A nyugdíjasok aránya 49 százalék. Munkások teszik ki a tagok 4 százalékát.

A KPRF moszkvai szervezete elhatározta, hogy a párttaglétszámát mintegy 10 százalékkal növeli, új párttagok felvételével. A tagfelvételi munka nehéz, a jelentkezők mintegy 10 százaléka alkalmas a tagságra.

Üdvözlet Moszkvából
Moszkvai kommunisták a Vörös téren, Lenin halálának évfordulóján

Figyelni az emberek hangulatát

A párt fő feladata az, hogy figyelje az emberek hangulatának változását. – hangzott el a pártértekezleten is. A KPRF ennek nyomán indított harcot a távoktatás azonnali leállításáért. Az emberek többsége nem bírja és nem akarja, hogy a gyerekeik interneten keresztül érintkezzenek az iskolával. A távoktatás kiélezte a szegény és gazdag családok közötti különbséget. Vajon minden háromgyermekes családban van három számítógép? Ha nincs, akkor, hogy tanul három gyermek? A KPRF élére állt a távoktatás elleni mozgalomnak. Moszkva kormányzója minap le is állíttatta.

Az elmúlt években az orosz tőkés hatalom irányt vett az egészségügy piacosítására. A „reformok” semmi jót nem hoznak az embereknek. Ha megvalósulnak, a dolgozók jelentős része nem juthat hozzá a megfelelő egészségügyi ellátáshoz. Ez a téma is fontos helyet foglal el a párt harcában.

A KPRF ellenzi a nyugdíjkorhatár felemelését. Számos utcai rendezvénnyel segítik az orosz parlamentben, illetve a moszkvai városi parlamentben dolgozó képviselőiket.

Üdvözlet Moszkvából
Új párttagok köszöntése a pártértekezleten

Készen kell állni a hatalom megszerzésére

2021 fordulatot hozhat a moszkvai politikai életben – hangsúlyozta Valerij Fjodorovics Raskin, a moszkvai szervezet első titkára. Raskin 66 éves, mintegy tíz esztendeje tölti be ezt a tisztséget. Tagja a KPRF országos elnökségének. Hosszú évek óta parlamenti képviselő is.

2021 őszén parlamenti választások lesznek Oroszországban – emelte ki. Az általános helyzet alapvetően megváltozott. A világban élethalál harc folyik a tőkés nagyhatalmak között. Az orosz tőkés uralkodó osztály egysége megszűnt. A kőolajhoz kötődő körök befolyása csökken, a tőkésosztály egyes csoportjai egymás torkának estek a piacok újrafelosztásáért.

A tőkésosztály befolyása a tömegekre jelentősen csökkent. Már nem képesek az embereket olyan mértékben manipulálni, mint korábban. Az emberek elégedetlensége egyre erősebb. A tömegek hangulata bármelyik pillanatban radikálisan megváltozhat. Tömegtüntetések áraszthatják el Oroszországot, és benne Moszkvát is.

A pártnak erős, szervezett, nagylétszámú és szilárd marxista meggyőződéssel rendelkező erőnek kell lennie arra a pillanatra, amikor a tömegek mozgása radikális fordulatot vesz – emelte ki Raskin. A pártépítés, a pártoktatás, a választási munka, a fiatalok megnyerése, mind-mind ugyanazt a célt szolgálja: a politikai hatalom megszerzését. Célunk a társadalmi igazságosságra épülő új társadalom megteremtése.

Üdvözlet Moszkvából
Tiltakozás a nyugdíjkorhatár felemelése ellen

Vélemény, hozzászólás?