Menü Bezárás

Ki fenyegeti az alkotmányos rendet?

Ki fenyegeti az alkotmányos rendet?

Olvasóink közül sokan értesültek arról, hogy önkényuralmi jelkép használatának vétségéért vádat emelt az ügyészség a Hagyományőrző Munkásőr Társaság „országos parancsnoka” Juhász Norbert ellen. Többen javasolták, hogy a Munkáspárt álljon ki mellette, hiszen sok olyan értéket képvisel, amelyeket a Munkáspárt is magáénak vall.

Juhász Norbert fiatal ember, aki évekkel ezelőtt a Munkáspárt tagja volt. A párt bízott benne, vezető tisztségekbe választotta, sőt a legfiatalabbként kapta meg a Munkáspárt Aranyjelvényét. Sajnáljuk, hogy elment tőlünk, de az ilyen előfordul.

A Munkásőrség emléke mindig jelen volt a Munkáspárt életében. A párt sok tagja volt korábban munkásőr, sajnos, mára már sokaktól el kellett búcsúznunk. A Munkáspárt sohasem tagadta meg a Munkásőrség értékeit.

Más dolog az, hogy a szocializmus történelmi értékei, intézményei közül mit emelünk ki és mit teszünk a mai politika eszközévé. Megértettük azok döntését, akik hagyományőrzésre vállalkoztak, de nem támogattuk. A tőkés hatalommal véleményünk szerint nem a múlt jelképes intézményei kapcsán kell küzdenünk, hanem a ma nagyon is valóságos problémaiban.

A tőkés hatalom azonnal lecsapott a Hagyományőrző Munkásőr Társaság ügyére. Nem a szervezet izgatja őket. Pontosan tudják, hogy ez a szervezet nem veszélyezteti a tőkés rendet, és semmiképpen sem alkalmas az alkotmányos rend elleni fellépésre. Lecsapni a múltra lehet, és ezt is tette a hatalom. A Munkásőrségre mindent rá lehet fogni, történelmi mumusként lehet beállítani. Juhász Norbert és a szervezete csak ürügy volt a történelem további manipulatív beállítására.

Juhász Norbert ellen nem a Munkásőrség miatt emeltek vádat, hanem a vörös csillag nyilvános használata miatt. A munkásőr egyenruhán ma viselt vörös csillag nyilvánvalón kihívás a hatalommal szemben. Lehet provokálni a hatalmat a vörös csillaggal, de túl sok gyakorlati értelme nincs. A tőkés média nem engedi, hogy Juhász Norbert politikai mártírként szerepeljen. Ha egy liberálist érne bármilyen jogi lépés, már kiabálna a média. Most csak a Blikk foglalkozott vele, amit néhány lap átvett.

A vörös csillag nyilvános használata miatt voltak már perek Magyarországon. Ha Juhász Norbert igényli, számíthat a Munkáspárt jogi segítségére.

Politikai téren azzal segítünk a legtöbbet, hogy felhívjuk a figyelmet a mai magyar politika butaságára. Manapság sokan fáradoznak azon, hogy a múltat feketére fessék. Kár a „festékért”, az emberek többsége jó szívvel emlékezik vissza a szocializmus éveire!
Kár az állam eszközeit arra pocsékolni, hogy egy kis szervezet ellen küzdjön. A magyar alkotmányos rendet nem a Hagyományőrző Munkásőr Társaság fenyegeti. Mi az ügyészség véleménye a Momentumról, amely győzelme esetén a jogállam felfüggesztését, pereket, letartóztatásokat ígér? Kitől kell védeni Magyarországot, a hagyományőrzőktől vagy a jelentős eszközökkel rendelkező, céljainak megvalósítására készülő nagy párttól?

A Momentum programja már nyilvános, fenn van az interneten. Bárki elolvashatja. Bárki dönthet úgy, hogy csatlakozik a jogállam felfüggesztéséhez, támogatja, hogy különleges bíróságok különleges ítéleteket hozzanak. Senki nem figyelmezteti a fiatalokat, hogy álljatok meg! Ez az út életveszélyes.

A Munkásőrség hagyományait őrző szervezet nem akarja és nem is tudná felforgatni az alkotmányos rendet.

A tőke elleni harcot, a forradalmat sem a vörös csillag szüli. Nem a jelkép szüli a forradalmat, hanem a forradalom alkotja meg jelképeit.

A kapitalizmus nem jó. Ezt tudjuk, és azt is tudjuk, hogy a kapitalizmust akkor lehet majd leváltani, ha a nép, a dolgozók többsége ezt akarja. Holnap, vagy holnapután, nem tudjuk. De tudjuk, hogy be fog következni. Lehet, hogy a vörös csillag, lehet, hogy valami egészen más jelkép alatt.

Apropó, vörös csillag. A parlament kupoláján valaha vörös csillag volt. 1990-ben leszerelték. Most az Országgyűlés Múzeumában van. De megvan!

Vélemény, hozzászólás?