Menü Bezárás

A falu, a város a Tiéd, cselekedj!

A falu, a város a Tiéd, cselekedj!

Sokszor tehetetlenül állunk az események előtt. Mintha minden nélkülünk, ellenünk történne. Mi is hibásak vagyunk. Engedjük, hogy mások cselekedjenek helyettünk. Pedig a falu, a város a miénk. Sokat tehetünk mi magunk is. Igyekszünk ebben is példát mutatni.

Kadarkút: a Munkáspárt emléket akar állítani Szabadkai Tibornak

Szép Erzsébet, a Magyar Munkáspárt tagja átadta a Somogy megyei elnökség petícióját Karsai Józsefnek, Kadarkút polgármesterének, amiben indítványozták, hogy az elhunyt Szabadkai Tiborról nevezzenek el közteret, vagy állítsanak számára emléktáblát. Szabadkai Tibor Kadarkúton saját erőből arborétumot épített ki. Az 1700 négyszögölnyi területen több mint 320 fajta örökzöldet, 360 fajta évelő növényt, 220 fajta cserjét, 77-féle sziklakerti hagymás növényt, 22-féle télálló kaktuszt, 15 fajta díszfát és több mint 15 fajta mediterrán növényt tartanak számon.

A falu, a város a Tiéd, cselekedj!

Hiba volt elsikkasztani Magyarországot! Sőt bűn volt!

A képen Hajmáskér egykori büszkesége, a laktanya áll. Romokban, pedig lehetne vele kezdeni valamit. A Munkáspárt országos akcióra hívta tagjai. Mi lett a szocializmus korszakának nagyszerű építményeiből? Mi lett a gyárakkal, az üdülőkkel, laktanyákkal? Hiba volt leépíteni a hadiipart 1990-ben, ezt már a kormány is mondja. De hiba volt eladni a cukorgyárakat is! Hiba volt tönkretenni az IKARUS-t, a Ganz-MÁVAG-ot, a Csepel Műveket, a Május 1. Ruhagyárat! Hiba volt szétverni a mezőgazdaságot! Hiba volt megszüntetni a sorkatonai szolgálatot! Hiba volt privatizálni a lakásállományt! Hiba volt elsikkasztani Magyarországot! Sőt, bűn volt!

A falu, a város a Tiéd, cselekedj!

Miskolc: kérjük ki magunknak!

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Munkáspárt Borsod-Abaúj Zemplén megyei elnöksége. Fülöp József Istvánné, a KB tagja, a párt megyei elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy számos visszásság tapasztalható a járványügyi szabályok betartásában. Tarthatatlan az is, hogy a patikák korán bezárnak, és este nem lehet gyógyszerhez jutni. A miskolci Fő téren lévő buszállomás várótermét a nagy hidegben is zárva tartják, az embereknek a hidegben kell várakozniuk.
Annak ellenére, hogy a megyei vezetés a teljes helyi médiát meghívta, csak az Irány Televízió jelent meg. Fülöp József Istvánné nem hagyta annyiban a dolgot. A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett koszorúzáson felvetette Veres Pál polgármesternek, hogy a helyi média távolmaradását érthetetlennek tartjuk. Fontos, közéleti ügyekről volt szó. Korábban nem fordult elő ilyen, a helyi önkormányzat gondoskodott arról, hogy a helyi közélet kérdései pártállástól függetlenül bekerüljenek a médiába. Kikérjük magunknak!
Mi a tanulság? Ne hagyjuk magunkat! Ne hagyjuk szó nélkül, hogy az alapvető demokratikus normákat felrúgják! Kérjük ki magunknak!

A falu, a város a Tiéd, cselekedj!

Ózd a miénk, tenni kell érte!

Ózd az ország egyik legnehezebb helyzetben lévő városa. A szocializmus idején fejlett ipari város volt, munkát és megélhetést adott az embereknek. Ez már a múlté! Ózd nem kell a tőkés hatalomnak, és nyilatkozatokon kívül vajmi kevés történik az ott élők helyzetének rendezésére. Kónya Béla, a Munkáspárt regionális szervezetének vezetője aktív részese a városi közéletnek és minden lehetőséget megragad arra, hogy ostorozza a hatalmat a tehetetlenségükért. Számos javaslatot is tett a város életének javítására. Ózd a miénk, vallja, tenni kell érte.

Vélemény, hozzászólás?