Menü Bezárás

Ellenzék vagyunk, tesszük a dolgunkat!

Ellenzék vagyunk, tesszük a dolgunkat!

Baloldali, nemzeti és ellenzéki párt vagyunk. Baloldali, mert a dolgozók mellett vagyunk, nem adtuk el a lelkünket a pénz urainak. Nemzetiek vagyunk, mert a magyar nép javát akarjuk. Ellenzékiek is vagyunk, a kormányé is, a tőkés rendszeré is.
Most nem tudjuk megváltani a világot. De tesszük a dolgunkat! Leleplezzük, ha a népet károsítják meg. Beszélünk az emberekkel és gondjaikat bevisszük a nagypolitikába. Beszélünk arról, amiről mások hallgatnak. Nézzék meg, mi mindent javasoltunk az elmúlt évben!

Szolidaritási adó

2020. április

A Munkáspárt követeli szolidaritási adó bevezetését mindazok számára, akik vagyona egy milliárd forintnál nagyobb. Az érintettek vagyonuk 5 százalékát fizessék be szolidaritási adóként! A kormány nem akarja megadóztatni a gazdagokat. Mellesleg az ellenzék sem!

Ellenzék vagyunk, tesszük a dolgunkat!

A multi fizesse vissza az állami támogatást!

2020. május

A Munkáspárt követeli, hogy ha a multi nem hajlandó megtartani az összes dolgozót, fizettesse vissza az állami támogatást! Mindenki hallgat róla, a kormány is, az ellenzék is.

Ellenzék vagyunk, tesszük a dolgunkat!

Töröljék el a teljesítményvolumen-korlátot, a GDP 10 százalékát az egészségügynek!

2020. június

E két intézkedés lehetővé tenné, hogy Magyarországon az egészség, a gyógyulás ne a pénztől függjön és minden állampolgárnak joga legyen az egészséghez.
A GDP 10 százalékából színvonalas ellátás lenne finanszírozható, az intézmények állapota is megfelelő lenne, az egészségügyi dolgozók többet kereshetnének és megszűnhetne a munkaerő elvándorlás.
Ha megfogadta volna a kormány, ha az ellenzék ezzel foglalkozna és nem botrányokkal, már előbbre lennénk.

Ellenzék vagyunk, tesszük a dolgunkat!

Itthon termeljünk meg mindent, ami megtermelhető

2020. június

Követeltük, hogy itthon termeljünk meg mindent, ami megtermelhető. A Munkáspárt programja: támaszkodjunk a mezőgazdaságra, a mezőgazdaság legyen mentőövünk!
Erről már beszél az agrárminiszter is, Lázár János miniszterelnöki biztos is. Valami történik, de még nem elég! A multikat kell kiszorítani!

Ellenzék vagyunk, tesszük a dolgunkat!

Népszavazási kezdeményezést tettünk négy kérdésben

2020. október

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés módosítsa a köznevelési törvényt úgy, hogy Magyarországon a tankötelezettség újra 18 éves korig tartson?”
„Egyetért-e Ön azzal, hogy a milliárdosok különadóval járuljanak hozzá a koronavírus-járvány költségeihez?”
„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés törvényben szabályozza, hogy a magyarországi politikai pártok költségvetési támogatásban ne részesüljenek?”
„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Alaptörvény, Szabadság és felelősség rész, XX. cikk (1), Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez” alapján, mindenki számára elérhető, ingyenes, államilag biztosított egészségügy legyen?”
A javaslatok a Nemzeti Választási Bizottság előtt vannak. A járvány miatt még nem bírálták el.

Ellenzék vagyunk, tesszük a dolgunkat!

A válság idején az is kapjon ellátást, aki nem fizette a TB-hozzájárulást!

2021. február

Nem mindenki csaló azok közül, akik nem fizetik a járulékot. Sokan nem fizetnek, mert nincs pénzük, mert nincs munkájuk. Nincs munkájuk, mert a környéken nincs munkahely. Nincs pénzük, mert a családfenntartó meghalt. Nincs pénzük, és kilátásuk sincs pénzre, mert kiszorultak a társadalom perifériájára. A Munkáspárt követeli: a kormány az év végéig ne alkalmazza a társadalombiztosítási törvény vonatkozó részeit, ne nehezítse azok életét, akiknek e nélkül is nehéz! Ez idő alatt gondolkodjon el a kormány, és vonja vissza a törvényt! A pénz nem minden. A pénz nem lehet minden.
Sajnos, a kormány ragaszkodott a saját döntéséhez. Az emberek isszák meg a levét.

Ellenzék vagyunk, tesszük a dolgunkat!

Szuperlistát a választásokon!

2021. március

A dolgozó emberek képviselői is juthassanak be a parlamentbe!
Az országos listát két módon lehessen állítani. Az egyik, a jelenlegi, azaz, akinek van minimálisan 71 egyéni jelöltje, az állíthat országos listát.
Ugyanakkor állíthassanak országos listát mindazok a pártok, amelyek az egész ország területén összegyűjtik 20 ezer választó ajánlását. Ezt a bejutási lehetőséget nevezhetjük „szuperlistának.”
Azok a pártok, amelyek a „szuperlista” lehetőségét választják, ne vegyenek részt az egyéni jelöltek versenyében, vagyis ne állítsanak egyéni jelölteket.
A miniszterelnök megkapta, talán olvassa is, de nem adott választ.

Vélemény, hozzászólás?