Menü Bezárás

Milyenek vagyunk?

Milyenek vagyunk?

Munkáspárti tükör

Milyenek vagyunk? A média szerint öregek, elavultak, maradiak, életképtelenek, mérhetetlenek. Ha ez igaz lenne, nem kellene leírni. De ők is tudják, hogy nem igaz, de ezt akarják elhitetni. Nagyon nem szeretnék, hogy az emberek ránk szavazzanak, helyettük!

Különlegesek vagyunk.
Legalábbis mások, mint a többi párt. Nem vagyunk a főáramlatban, a mainstreamben. Nem tetszik az a világ, ahol a pénz az úr, változtatni akarunk. A többieknek a pénz diktál, ezért bármit is mondjanak, az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz.

Bátrak vagyunk.
Szembe úszni az árral, nos, ehhez kurázsi, bátorság kell. Parlamenti párt tagjának lenni nem kunszt, a Munkáspártba belépni tisztes vállalás. De bátornak kell lenni, mert a dolgozó ebben a világban semmit sem kap harc nélkül. A harchoz pedig bátorság kell.

Korszerűek vagyunk.
Meglepődnek? Azt mondják, hogy mi a múlthoz ragaszkodunk? Igaz, ragaszkodunk a múlthoz, mert az emberek többségének jobb volt a szocializmusban. Kinek volt rossz? Annak, akinek elvették a gyárát, a bankját, a földbirtokát, aki nem uralkodhatott a többség életén és lelkén. De jó volt a többségnek.

Realisták vagyunk.
Tudjuk, hogy most nem tudjuk a pénz uralmát megtörni. De engedményekre kényszeríteni a kormányokat, a tőkéseket, igenis lehet! De ehhez harcolni kell! A munkahelyeken, a szakszervezetekben, a tereken és utcákon, mindenütt.

Őrizzük a múlt értékeit,
de nem élünk a múltban, Nem az a modern, aki ragaszkodik olyan dolgokhoz, amelyeken túllépett az idő, amelyek nem képesek a ma problémáit megoldani. A tőke, a pénz uralma nem tudja rendesen megoldani a koronavírus járványt. Nem tud mit kezdeni a szegénységgel, a menekültekkel, a háborúkkal. Csak egy másik konstrukció lehet a jövő, a közösségi társadalom, az, amit mi képviselünk.

Közösségi emberek vagyunk.
Számunkra a legfőbb érték az ember. A Munkáspárt tagjai nem kapnak pénzt a munkájukért. A fiataloknak nem tudunk jól fizetett állásokat kínálni. De tudunk mást: egymás megbecsülését és segítését, szolidaritást, az ember tiszteletét, a közösség erejét. Megéri munkáspárti tagnak lenni.

Tisztességesek vagyunk.
Nem kérkedünk azzal, hogy nincsenek botrányos ügyeink, nem loptunk, nem csaltunk. Ennek kellene természetesnek lennie az ország életében, de nem az. Ellenőrizzen a nép, mondjuk mi, és üssön azok kezére, akik megrövidítik az országot!

Különlegesek vagyunk,
de nem vagyunk jobbak, különbek, mint honfitársaink túlnyomó többsége. Dolgozunk, álmodunk, tervezünk, jobb életre vágyunk. Talán abban különbözünk, hogy mi ezért a jobb életért, a saját és mások jobb életéért teszünk és küzdünk.

Mi belenézünk a tükörbe.
Látjuk a hibáinkat, a gyengeségeinket, de látjuk az értékeinket is. És nem kell szégyenkeznünk, ha belenézünk a tükörbe. Másoknak, más pártoknak, politikusoknak is ajánljuk: nézzenek néha a tükörbe!

Vélemény, hozzászólás?